Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Picknicken in Amsterdam,

de beste picknick parken van de stad

Lekker in de zon genieten van een lekker hapje en drankje met je vrienden familie of favoriete collega’s. Wie houdt daar nou niet van? Maar waar kun je dat het beste doen? Wij vertellen jou waar je het lekkerste kunt picknicken in Amsterdam.

Picknickplekken in Amsterdampicknicken in Amsterdam

Amsterdam is gevuld met mooie parken door de hele stad. Maar wat zijn nou de leukste picknickplekken in Amsterdam? Van vliegtuigspotten tot pootjebaden in de Amstel, het kan allemaal tijdens een het picknicken in Amsterdam! Lees verder om jouw nieuwe favoriete picknickplek in Amsterdam te ontdekken.

Picknicken rondom de hermitage

Rondom de hermitage zijn veel leuke zitplekken te vinden om tijdens een stadswandeling te gaan zitten om te picknicken tijdens je pauze. Op de hermitage pier kun je heerlijk in het zonnetje gaan zitten om aan het water te genieten van een picknick. Ga eventueel ook het museum in om jouw culturele kennis te vergroten! Heb je liever een grasveldje om op te gaan zitten? Dan is het Wertheimpark en Hortus Botanicus Amsterdam maar 5 à 10 minuten lopen.

Schiphol picknickzone

Voor de vliegtuigspotters is de picknickzone van Schiphol de ideale plek om een middagje te gaan picknicken. Schiphol heeft 2 spottersplekken aangewezen voor alle vliegtuigliefhebbers. De eerste spottersplek heeft goed zicht over de polderbaan, de drukste baan van Schiphol. De spottersplek is te vinden op een parkeer plaats omringt door velden. Er staan bankjes om op te zitten voor jouw heerlijke picknick. De tweede spottersplaats is bij de Buitenveldertbaan. Ook deze spotplaats is op een parkeerplaats, maar hier heb je dus een goed uitzicht op de Buitenveldertbaan en op de Schiphol-Oost- en Aalsmeerbaan. Er zit een McDonald’s direct naast de spottersplaats, mocht je niet genoeg eten mee hebben genomen. Om de vliegtuigen die je ziet te kunnen identificeren kun je de Notifly app gebruiken, gratis verkrijgbaar op mobiel voor Android en Apple. De Schiphol picknickzone is een van de interessantste plekken om rondom Amsterdam te picknicken.

Picknicken aan de Amstel

Picknicken aan het water is een van de leukste soorten. Langs het kabbelende water elkaar bijpraten terwijl jullie genieten van het heerlijke eten en drinken. Aan de Amstel kun je dit fantastisch doen. De beste plekken om lekker het water in te gaan zijn bij Waternet en restaurant HESP. Bij waternet kun je het water rustig inlopen en langs het restaurant kun je het water in springen en er via een trap weer uit klimmen. Vind tijdens een fietstocht langs de Amstel de perfecte plek om even pauze te houden voor een heerlijke picknick in bijvoorbeeld het Amstel park. Of stop al eerder langs de kant van de Amstel? Als je goed zoekt vind je misschien nog wel een verborgen ingang tot de rivier!

Amsterdamse bos picknick

Lekker onder de bomen picknicken in het Amsterdamse bos. Door het hele bos mag je picknicken, maar er zijn ook speciale picknickplekken, waar je extra lekker aan een tafel kunt gaan zitten met jou gezelschap. Helaas mag je momenteel niet barbecueën in het Amsterdamse bos. Wel zijn er genoeg andere dingen te doen.

In het Amsterdamse bos kun je bijvoorbeeld fietsen, sporten, varen en met dieren knuffelen. En daar houdt het niet op, je kunt namelijk ook heerlijk lunchen, of lekker genieten in de Spa. De mogelijkheden zijn oneindig in het Amsterdamse bos!

Barbecue in Amsterdam

picknicken en barbecueën in amsterdam

Wil je graag de barbecue aansteken tijdens het picknicken in Amsterdam? Dat kan helaas maar op beperkte plekken in Amsterdam. Wij hebben een aantal mooie locaties waar het wel mag voor je op een rijtje gezet. Op de website van Gemeente Amsterdam is te zien in welk parken het precies toegestaan is om te barbecueën en waar niet.

Barbecue in het Erasmuspark

Barbecueën in het Erasmus park in Amsterdam? Dat kan hier geweldig! Tussen 1 oktober en 1 April kun je genieten van een heerlijke barbecue. Je bent overal welkom om te picknicken, barbecueën mag alleen niet overal. Om te barbecueën moet je binnen de ringvaart blijven en niet op het sportveld gaan zitten. Het Erasmus park is de perfecte combinatie van water, gras en stoep. Om te barbecueën in het Erasmus pak moet je je wel aan een aantal regels houden:

  • De barbecue mag niet rechtstreeks op de grond staan
  • Barbecue op minimaal 3 meter afstand van bomen en struiken
  • Gooi alle gedoofde kool- en hout resten in een metalen container
  • Ruim je afval op

Flevopark barbecue mogelijkheden

Het Flevopark is een fantastische plek om te picknicken. Een extra voordeel is dat je mag barbecueën in het Flevopark. Let wel op, je mag alleen Barbecueën op het grote veld vlakbij de tennisbanen en Jeugdland.

Het Flevopark is te vinden in Amsterdam Oost en ligt aan het Nieuwe diep, een mooi meer gelegen tussen het IJ en de Watergraafsmeer. Het Flevopark is de ideale plek om te picknicken met de kinderen. Er is een natuurbad voor de kinderen voor 3 euro per kind en er worden meerdere leuke wateractiviteiten verhuurd door jeugdland. De kinderen kunnen er kajakken, kanoën suppen, windsurfen en zeilen. Ook heeft jeugdland een stukje verderop een leuke natuurspeeltuin voor kinderen van alle leeftijden.

Voor hen die geen kinderen mee willen nemen is er altijd nog een groot deel van het park wat niet is toegewijd aan kinderen, hoewel ze natuurlijk wel welkom zijn. Lekker aan het water of midden op het grasveld, het kan allemaal!

Rustgevend barbecueën in het Noorderpark

Het Noorderpark mag je ook zeker niet vergeten als je het hebt over parken waar je leuk kunt barbecueën in Amsterdam. In het Noorderpark mag je op verschillende plekken barbecueën, maar niet overal! Let in het park goed op naar de aangegeven locaties.

Het Noorderpark is een geweldige locatie om te picknicken, barbecueën of wandelen. Maar daar houdt het niet op. Je kun in het Noorderpark namelijk ook heerlijk zwemmen en sporten. Het Noorderpark organiseert regelmatig activiteiten en ontmoetingen. Leuk voor jong en oud.

Westerpark

Ook het westerpark is een van de weinige plekken waar je aan de slag kunt met de barbecue. Overal, behalve op de sportvelden, is de barbecue welkom. Heb je zelf geen barbecue? Dan kun je plaats nemen op een van de barbecue plekken met een vaste barbecue.

Naast picknicken en barbecueën kun je ook heerlijk sporten in het westerpark. Er zijn openbare hardlooproutes, korfbalvelden en tennisbanen, waar je heerlijk kunt rennen of een balletje kunt slaan.

Op de warme dagen tussen 1 mei en 1 oktober is de spartelvijver ook open. Lekker pootje baden met de kleintjes of picknicken naast het water. Iedere dag wordt dit water weer ververst. Het oude water wordt gebruikt voor het wateren van de planten in het park. Let op: Bij de spartelvijver is het verboden om met glas te picknicken.

Zit de perfecte plek er toch niet tussen? Misschien is een barbecue boot dan iets voor jou! Of maak jouw picknick af met een spel of speurtocht.

Lies is jouw Amsterdam Expert

Lies is een online marketeer voor Puur* Events en houdt wel van een feestje. Volgens haar is een feestje compleet met: Goede muziek, activiteiten en leuke mensen. Ze kan het hele jaar door genieten van kerstlampjes, maar vooral in de winter. Het liefst gaat ze ieder weekend op stedentrip en schrijft ze over haar favoriete steden en tentjes. Lies blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in AmsterdamRotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Amsterdam en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief