Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Parkeren in Amsterdam,

geheime parkeertips die je stress en geld schelen

Parkeren in Amsterdam is de nachtmerrie van bijna iedereen die naar de stad komt voor een verjaardag, gezellig dagje shoppen, het bezoeken van musea, etc. Vaak is het overvol en zijn de meeste parkeergarages net te ver van de eindbestemming. Waar vind je de meest gunstig gelegen parkeergarages die enigszins betaalbaar zijn?

Parkeren in hartje Amsterdam

Als je wilt parkeren in hartje Amsterdam ben je bij APCOA PARKING Prins & Keizer aan het juiste adres. Hier kun je relatief goedkoop parkeren in de binnenstad. Deze parkeergarage ligt aan de prinsengracht tussen het Leidse- en Rembrandtplein in. Dus dichtbij het bruisende nachtleven bestaande uit onder andere Paradiso, Melkweg, Carré en het DeLaMar Theater. Daarnaast zijn diverse winkelgebieden en de bloemenmarkt om de hoek. Deze parkeerplaats is 24/7 bereikbaar. Ook kan je als bezoeker gebruik maken van elektrische oplaadpunten en een lift. De kosten voor het parkeren van je auto bedragen €3 euro per 30 minuten en kunnen oplopen tot €55 euro per dag.

Parkeren vlakbij Amsterdam Centraal

parkeren in amsterdam
Parkeren in Amsterdam langs de grachten

 

Het is ook mogelijk om te parkeren vlakbij Amsterdam Centraal. Interparking IJDock ligt op enkele minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station. De parkeergarage is gevestigd op het IJdok eiland onder het Paleis van Justitie. Vanaf deze locatie ben je enkele minuten verwijderd van de Jordaan en de Haarlemmerbuurt. Parkeren hier is een stuk voordeliger dan in het centrum van Amsterdam. Als je online een plek reserveert kan je tot wel 50% besparen. Met Day Trip Parking kan je een hele dag parkeren vanaf €10,-. De garage telt 350 parkeerplaatsen en is 24 uur per dag open.

Parkeren + Reizen Amsterdam

De goedkoopste manier om te parkeren in Amsterdam is Parkeren + Reizen (P+R) voor bezoekers. Dit zijn parkeerterreinen aan de rand van de buitenwijken van Amsterdam. Door hier te parkeren en gebruik te maken van het openbaar vervoer ben je snel en voordelig in de stad. Parkeren op een P+R terrein kost €1 tot €8 euro per 24 uur. Op de meeste parkeerterreinen kun je de auto tot 96 uur laten staan. De eerste 24 uur kosten hier €8 euro. Voor de 24 uur daarna wordt €1 in rekening gebracht. Op de eigen website van P + R is er meer gedetailleerde informatie per parkeerterrein. Ook wordt er actueel bijgehouden hoeveel parkeerplekken nog vrij zijn.

P + R parkeerplekken waar je  gebruik van kan maken:

 • P+R RAI: 678 parkeerplaatsen
 • P+R Johan Cruijff Arena: 500 parkeerplaatsen
 • P+R Olympisch stadion: 250 parkeerplaatsen
 • P+R Zeeburg I en II: 355 parkeerplaatsen
 • P+R Noord: 455 parkeerplaatsen
 • P+R Boven ’t Y: 200 parkeerplaatsen
 • Weekend – feestdagen P+R VUmc: 450 parkeerplaatsen
Kaart met parkeergarages
P + R locaties in Amsterdam

Het is natuurlijk ook mogelijk om de auto in één van deze parkeerzones te parkeren en om in de stad gebruik te maken van de fiets. Zo kan jij je toch snel verplaatsen en ben je niet onnodig veel parkeergeld kwijt! Als je zelf de stad wilt verkennen is bijvoorbeeld een OV-fiets ideaal. Mocht je meer te weten willen komen over de stad is een rondleiding of fietstocht een uitstekende keuze. Nog een handige tip: Parkeer je auto in Amsterdam Noord langs de Noord/ Zuidlijn (€1,40 per uur) en neem de metro naar de stad!

Parkeren met Parkmobile

Veel (betaald parkeren) gebieden in Amsterdam beschikken niet meer over parkeerautomaten waar je met je pinpas en/ of contant geld kunt betalen. Deze zijn op meerdere locaties vervangen door borden met unieke codes om het parkeergeld via je mobiele telefoon te betalen. Met de Parkmobile app kan je de auto parkeren op straat of in garages. Betalingen worden snel en vrij eenvoudig uitgevoerd via de telefoon. Je kan de app downloaden in de Apple- of Play store. Vervolgens dien je een account te maken en kan je na het activeren hiervan direct parkeren (met de juiste code per gebied) in Nederland en België. Je “checkt in” wanneer je geparkeerd bent en zet het weer uit wanneer je wegrijdt. Zo betaal je alleen over de daadwerkelijk geparkeerde uren en hoef je niet vooraf te voorspellen hoelang je blijft. In de app is er een functie die je een herinnering stuurt om je parkeeractie te stoppen als je gps het vermoeden heeft dat je weer wegrijdt. Ook kun je met behulp van je gps de juiste parkeercode vinden in het gebied waar je staat. Parkeerwachters kunnen aan de hand van je kenteken zien of je hebt betaald. De kosten van het parkeren worden maandelijks afgeschreven via je creditcard of een automatische incasso.

Parkeren op feestdagen in Amsterdam

Op feestdagen betaal je in Amsterdam alleen voor parkeren op straat als in dat gebied op zondag ook betaald parkeren de norm is. Deze parkeertarieven kunnen variëren van €0,10,- tot €7,50 per uur.  Wel is het belangrijk om na te gaan welke feestdagen in aanmerking komen op deze regels. Er is één uitzondering. Koningsdag is de enige dag dat je overal in de stad gratis kan parkeren! Dan is het wel de vraag of je dit zou willen in bijvoorbeeld het centrum tijdens deze drukke dag…

Wist je dat: Parkeren in Amsterdam

 • Je een wielklem krijgt als je vijf of meer parkeerbonnen niet hebt betaald.
 • Deze wielklem pas verwijderd wordt als je alle boetes hebt betaald, plus €192,- bijkomende kosten van de wielklem.
 • Goed parkeren belangrijk is. De kosten voor het wegslepen van een auto bedragen €373,-
 • De duurste privé parkeerplaats in Amsterdam €995.000,- kost. En dat voor maar 22m²!
 • Amsterdam 432.000 parkeerplaatsen telt.

Tieme is jouw Amsterdam expert

Gek op sport, lekker eten en het nachtleven! Hij kent Amsterdam op zijn duimpje en neemt jou graag mee in zijn beleving. Daarbij deelt hij graag de leukste plekken, tips en weetjes over onze fantastische hoofdstad. Tieme blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in AmsterdamRotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Amsterdam en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief