Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Fietsen en fietsverhuur in Amsterdam,

fluitend door de stad zonder OV of parkeerkosten

Fietsen in Amsterdam is een praktische en snelle manier om van het ene punt naar het andere te komen. Op veel plekken kun je met bijvoorbeeld de auto niet makkelijk komen. Daarbij lopen de parkeerkosten aardig op. Voor een dagje parkeren in Amsterdam kunnen de kosten snel oplopen (ook hierover hebben we goede tips). Het openbaar vervoer is ook redelijk aan de prijs en vaak erg druk. Daarnaast is het smalle centrum van Amsterdam een uitdaging voor een auto. Met de fiets kun je gratis gaan en staan waar je wilt!

Waar kan je fietsen huren in Amsterdam?

OV Fiets
OV fiets

In heel Amsterdam zijn er veel verhuurplaatsen waar je fietsen kunt huren. Zeker in de buurt van het Leidseplein, de Dam en het Centraal Station zijn er genoeg fietsverhuurbedrijven. Vaak is het mogelijk om vanaf drie uur per dag een fiets te huren. Het huren van een fiets kost je gemiddeld zo’n €8,- voor een hele dag. Een stuk goedkoper dan het openbaar vervoer of de auto dus.

Bij de meeste fietsverhuurbedrijven kun je terecht voor een normale stadsfiets. Hierop race je prima een hele dag door Amsterdam. Tegenwoordig verhuren veel bedrijven daarnaast ook E-bikes. Voor mensen die net wat extra comfort willen, zijn deze E-bikes een goed alternatief voor de normale stadsfiets. Wil je op stap met kinderen, maar laat je ze liever niet zelf fietsen in het drukke centrum van Amsterdam? Verschillende verhuurbedrijven bieden bakfietsen aan. Hiermee fiets je makkelijk door de stad, met de kinderen veilig in de bakfiets. Amsterdam Bike Rent biedt veel van deze diensten aan voor bezoekers van Amsterdam. Je kunt hier bijvoorbeeld je auto parkeren en op de fiets je weg vervolgen. Ook hebben zij verschillende soorten fietsen te huur. Huur hier je normale stadsfiets, E-bike, bakfiets, tandem of kinderfiets.

Nog een goede optie is een OV fiets. Deze OV fietsen huur je bij de verschillende stations in Amsterdam. Op de website van de NS zie je eenvoudig hoeveel fietsen er bij elk station beschikbaar zijn. Heb je een NS-Flex abonnement? Dan kun je direct al een fiets huren met een OV-chipkaart. Per dag dat je de fiets in gebruik hebt, kost dit je €3,95. Huur de fiets op het gewenste station en breng de fiets hier ook weer terug.

Wat zijn leuke fietstochten in Amsterdam?

Fietspuzzeltocht Amsterdam
Fietspuzzeltocht Amsterdam

Fietsend leg je veel meer kilometers af dan te voet, daarom is het extra leuk om Amsterdam te verkennen middels een fietstocht. Je komt van alles tegen en je ziet veel meer dan wanneer je zou gaan wandelen. Wil je graag meer zien van de waanzinnige architectuur in de binnenstad van Amsterdam? Kies dan voor de Architectuur fietstocht. Bewonder alle moderne grachtenpanden en leer van alles over de verschillende bouwstijlen. Liever iets meer groen? Ga dan voor de Waterland fietstocht. Dwars door de weilanden leer je alles over het Amsterdamse achterland. Op steenworp afstand van Amsterdam, maar toch een hele andere omgeving! Wat dacht je van een leuke twist aan je fietstocht? Bij onze fietspuzzeltocht moet je fietsend door Amsterdam diverse puzzels oplossen in een race wie dit het snelst kan! Onze fietstochten worden geheel verzorgd door enthousiaste gidsen en de fietshuur is inbegrepen. Naast een mooie fietstocht ontdek je ook meer over de achtergrondverhalen van Amsterdam!

Waar moet je op letten bij het fietsen door Amsterdam?

Afdelingsuitje
Binnenstad fietstocht

Als je niet zo bekend bent met fietsen door Amsterdam, zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Het is namelijk altijd druk en chaotisch in de binnenstad, dus het is belangrijk dat je je aan een aantal regels houdt om veilig te kunnen fietsen.

  • Blijf op het (juiste) fietspad. Zorg er als eerste voor dat je altijd op het fietspad blijft fietsen. Op de stoep fietsen in Amsterdam is illegaal. Daarmee riskeer je een fikse boete. Daarbij is het ook het meest veilig als je op het fietspad blijft; op de weg rijden veel auto’s, bussen en trams. Blijf altijd op je eigen helft van het fietspad fietsen om botsingen te voorkomen.
  • Pas op de tramrails. In Amsterdam rijden er veel trams. Daarom liggen er veel trambanen op de weg. Let erop dat je niet met je fietsband in een tramrails terecht komt; hierdoor kan je makkelijk vallen.
  • Geef je richting aan. Laat altijd weten welke kant je op gaat. Steek je hand uit als je af wil slaan. Door de drukte is het van belang dat je andere weggebruikers laat zien waar je naartoe wil gaan.
  • Let op de stoplichten. Fietsers hebben vaak hun eigen stoplichten. Let goed op welk stoplicht bij het fietspad hoort waar jij op fietst. Blijf op je eigen fietspad om botsingen te voorkomen.
  • Pas op voor scooters. Naast fietsen zijn scooters ook een veelgebruikt vervoersmiddel in de binnenstad van Amsterdam. Scooters zijn natuurlijk een stuk sneller dan fietsen en daarom moet je goed opletten als een scooter je inhaalt. Zorg ervoor dat je op een veilige manier aan de kant gaat als je merkt dat een scooter je in wil halen.
  • Zet altijd je fiets op slot. Helaas worden elke dag vele fietsen gestolen in Amsterdam. Zet daarom je tweewieler altijd goed op slot als je even afstapt. Het liefst aan een extra hangslot. Kijk ook goed waar je je fiets mag parkeren. Op veel plekken in het centrum staan borden waar je je fiets niet neer mag zetten.
  • Geef ruimte. Toerist of niet; blokkeer het fietspad zo min mogelijk. Het is logisch dat je even moet zoeken waar je precies moet fietsen, maar zorg ervoor dat je niemand in de weg staat. Bepaal bijvoorbeeld van te voren je route en probeer de spits te vermijden. Dan zijn de fietspaden namelijk echt overvol.
  • Zet je licht aan. Wordt het donker? Zorg ervoor dat je je fietsverlichting aanzet. Goed voor je eigen veiligheid en je vermijdt er ook een boete mee!
  • Have fun! Amsterdam is prachtig om doorheen te fietsen. De oude gebouwen en vele bezienswaardigheden bezorgen je een leuke dag uit. Kijk goed om je heen en beleef een dag vol plezier met een van de vele fietstochten!

Lies is jouw Amsterdam Expert

Lies is een online marketeer voor Puur* Events en houdt wel van een feestje. Volgens haar is een feestje compleet met: Goede muziek, activiteiten en leuke mensen. Ze kan het hele jaar door genieten van kerstlampjes, maar vooral in de winter. Het liefst gaat ze ieder weekend op stedentrip en schrijft ze over haar favoriete steden en tentjes. Lies blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in AmsterdamRotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Amsterdam en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief