Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Leukste cafés in Amsterdam; bij elk huisje aanleggen

Amsterdamse cafés, de plek waar dorps- of stadsbewoners in combinatie met oer-Hollandse gezelligheid samenkomen. Vele gevestigde cafés in onze hoofdstad kennen een rijke geschiedenis en schenken daarnaast nog steeds de oude likeuren en bieren waarmee ze in de loop der jaren naam en faam hebben gekregen. Wij hebben uitgezocht welke leukste cafés in Amsterdam dit zijn zodat jij ze alleen hoeft te bezoeken!

Café / Proeflokaal Wynand Fockink

Proeflokaal Wynand Fockink
Café/proeflokaal Wynand Fockink, Amsterdam

Dit Amsterdamse proeflokaal dateert uit 1679. Gedurende de zeventiende eeuw verscheepten de VOC kruiden, specerijen en suiker naar Amsterdam. Dankzij de import van deze goederen werd op grote schaal likeur gestookt. Onder de bevolking van het welvarende Amsterdam werd het relatief dure likeur steeds populairder. De distilleerderij en tapperij bleef tot 1954 in handen van erfgenamen van Wynand Fockink. De jaren na de oorlog waren zwaar. Het bedrijf werd overgenomen door de grootste concurrent, Lucas Bols. Eind 2013 is de distilleerderij volledig gerenoveerd en gaat verder onder de naam Lucas Bols Distilleerderij.

Café De Sluyswacht

café amsterdam
De bruisende cafés van Amsterdam

De naam zegt het al, dit Amsterdamse café werd in 1695 gebouwd als sluiswachtershuis aan de St.Anthonisluis. Deze sluis werd gebouwd om als dam te functioneren tussen de Zwanenburgwal en de Oude Schans. Daarnaast moest de sluis de uitstroom van het rivierwater van de Amstel via de grachten reguleren en vijandige schepen afhouden. Vandaag de dag wordt de sluis nog steeds ingezet voor de regulatie van het water afkomstig uit de Amstel.

Café de Sluyswacht stond van origine in de Jodenhoek. Dit is de bijnaam van een wijk die het centrum was van Joods werken en wonen in Amsterdam. Gedurende de Tweede Wereldoorlog verpauperde deze wijk door een leegloop. De Sluyswacht is één van de bewaarde monumenten in deze wijk. Het monument is echter pas vijf jaar in gebruik als café. Zeker de moeite waard om een kop koffie of een biertje te halen!

Café In ‘T Aepjen

café amsterdam
De gezelligheid in de Amsterdamse cafés

Bij een bezoek aan Café In ’t Aepjen ga je terug de tijd in. In ’t Aepjen, gevestigd op de Zeedijk 1 is één van de twee houten huizen die nog in Amsterdam overgebleven zijn. Dit Amsterdamse café dateert uit 1544. Het verhaal achter de naam van het café is uniek. Schippers en zeelui dronken vroeger meer dan hun portemonnee aankon. Echter moesten ze wel de rekening vereffenen. Dit deden de zeeliederen door dieren mee te nemen en hiermee te betalen. Je raad het al, vooral de aapjes waren erg in trek. Deze werden achter tralies gezet om de bezoekers te vermaken.

De bovengenoemde cafés zijn leuk voor een avondje uit, maar als je op zoek bent naar een locatie die gehuurd kan worden voor bijvoorbeeld een themafeest, ben je bij Puur* Amsterdam aan het juiste adres.

Hippe cafés

Naast de bovengenoemde cafés die al jaren plaats innemen in de Amsterdamse straten, kent de stad tegenwoordig vele hippe cafés. Eén van deze cafés is Panache. Panache is gevestigd op de Ten Kate markt in Amsterdam West. Voorheen was dit café een oude marktopslag die door een aantal goede vrienden is omgebouwd tot een sfeervol café. Panache heeft een seizoensgebonden menu en beschikt daarnaast over een grote bar die ideaal is voor feesten tot 70 gasten. Een ander hip café in Amsterdam is De Ebeling. Dit vrij grote café is gevestigd achter het Leidseplein. Het interieur geeft een sfeerimpressie die je doet denken aan New York. De grote ruimte is op een prettige manier verdeeld in diverse ruimtes en biedt plek aan ruim 70 man.

Café huren in Amsterdam

Als je op zoek bent naar een café voor bijvoorbeeld een verjaardag of bedrijfsborrel biedt Amsterdam diverse mogelijkheden. Café de Waag bijvoorbeeld. Dit café is gehuisvest op de Nieuwmarkt in het oude stadscentrum. Voorheen fungeerde De Waag als stadspoort, terwijl je hier vandaag de dag plaats kan nemen in het restaurant of gebruik kan maken van vergaderzalen. Deze locatie heeft een maximale capaciteit van 150 personen. Een andere magistrale locatie is De Schreierstoren. Deze toren is gebouwd rond 1487 en maakte als verdedigingstoren deel uit van de stadsmuur. De Schreierstoren biedt ruimte voor maximaal 45 personen. Tot slot café tante Roosje. Dit is een nostalgisch café gevestigd aan het gezellige Rembrandtplein. Tante Roosje bestaat uit twee zalen. In de hoofdzaal kunnen 150 personen feest vieren, terwijl de zaal op de eerste verdieping plaats biedt aan 60 personen. Mocht je meerdere cafés willen bezoeken op één avond? Geen probleem, op het Rembrandtplein zijn meerdere cafés gevestigd!

Naast cafés zijn er ook vele restaurants en clubs waar een gezellige avond voorop staat. Deze restaurants en clubs bieden naast bier drinken en gezellig ouwehoeren veel meer! Zo is er de mogelijkheid om een workshop af te nemen voor een groep mensen in combinatie met lekker eten. Een activiteit als een wandeling, fietstocht of rondleiding vooraf is ook mogelijk.  Je kan een volledig op maat gemaakt programma samenstellen en afnemen!

Tieme is jouw Amsterdam expert

Gek op sport, lekker eten en het nachtleven! Hij kent Amsterdam op zijn duimpje en neemt jou graag mee in zijn beleving. Daarbij deelt hij graag de leukste plekken, tips en weetjes over onze fantastische hoofdstad. Tieme blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in AmsterdamRotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Amsterdam en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief