Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Amsterdam Light Festival 2022: Vaarroute, wandelroute en fietsroute

Op 1 December is het eindelijk weer zo ver; het Amsterdam Light Festival 2022! De stad is dan van 17:00 tot 23:00, 52 dagen lang, verlicht met de mooiste kunstwerken over en langs het water. Dit jaar is het de elfde editie en zijn er 20 kunstwerken te zien in en om de grachten van Amsterdam Centrum-Oost. Het thema van het winterse decor dit jaar luidt: ‘Imagine Beyond’. Dit is dus een editie die je echt niet mag missen! Maar hoe beleef je dit nou op zijn mooist? Dit kan te voet, te fiets en natuurlijk te water. 

Beleef het Amsterdam Light Festival te boot

Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival door de grachten

Het Amsterdam Light Festival is bekend om de prachtige vaarroute die je langs de lichtjes per boot door de grachten kunt volgen. Dit is de ultieme manier om het festival écht te beleven. Dit jaar kan het gelukkig weer! Via de site van Amsterdam Light Festival kun je bootkaartjes kopen, deze vaartochten duren ongeveer 75 minuten. Ook wij organiseren boottochten tijdens dit festival. Je kunt uiteraard ook zelf gaan varen. Wel zijn er wat extra regels voor kapiteins. Naast de algemene vaarregels zijn er tijdens het Amsterdam Light Festival 2022 aangepaste vaarregels. Zo wordt nadrukkelijk aangegeven om niet onvoorbereid de route op te gaan en worden suppers ten sterkste afgeraden om de route vanaf het water te beleven i.v.m. gezondheids- en aanvaarrisico’s. Ook is er een noodplan in het geval van overcrowding. Vanaf 1 december wordt de volledige lijst met aangepaste vaarregels gepubliceerd.

Per wandeling het Amsterdam Light Festival ontdekken

Meer geïnteresseerd in een mooie wandeling langs de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival? Dan heb je twee opties die beide kanten op gelopen kunnen worden. Een korte route langs Artis brengt je langs prachtige kunstwerken. Een langere wandelroute brengt je langs alle kunstwerken die de vaarroute ook ziet. Deze route is voor diegene die van een stevige wandeling houdt dus. Het voordeel van de wandelroute is dat je het Amsterdam Light Festival zo op je eigen tempo rustig kunt bekijken en kunt stilstaan bij de kustwerken die jou het meest aanspreken. Dit jaar ontvang je de route bij aankoop van de route kaart. Helaas kunnen we hem deze keer niet delen omdat de opbrengsten nodig zijn om de kosten van het festival te dekken. Maar, geruchten gaan dat de route hetzelfde is als die van de 8e editie….

Op de fiets door het Amsterdam Light Festival

Met de fiets door het Amsterdam Light Festival is ideaal voor zij die graag op hun eigen houtje de stad doorgaan, maar niet het geduld hebben voor een lange wandeling. En zeg nou zelf, wat is er nou meer Nederlands dan een fietstocht door Amsterdam? De fietsroute is hetzelfde als de wandelroute en kan dus ook beide kanten op gefietst worden.

Amsterdam Light Festival tours

Geen trek in een boottocht maar wil je wel extra informatie over de kunstwerken die je op de route ziet? Dan zijn er uiteraard nog andere Amsterdam Light Festival tours. Zo worden er ook wandel- en fietstours georganiseerd door verschillende bedrijven. de website van het Amsterdam Light Festival worden twee producten uitgelicht wat betreft de wandelroutes: een route kaart en audio gids. Bij de route kaart, krijg je zoals de naam doet vermoeden een kaart (op je smartphone) met daarop de kunstwerken en gedetailleerde omschrijvingen. De audio gids heeft het zelfde concept maar met een audio deel erbij geïmplementeerd. Dit is de perfecte optie voor zij die graag alles willen weten over de kunstwerken, maar geen boottocht willen doen. Zo kijk je niet alleen naar lampjes maar echt naar kunstwerken en hun verhaal. Tickets voor deze tours zijn te vinden op de sites van de aanbieders.

Permanente kunstwerken

Gelukkig kunnen we het hele jaar door genieten van geweldige licht kunstwerken in Amsterdam. Ter ere van de tiende editie van het Amsterdam Light Festival heeft de organisatie alle permanente kunstwerken in één kaart verzameld. verspreid door de hele stad worden bruggen, pleintjes en straten verlicht door deze kunstwerken. De kaart bevat de exacte locaties van deze kunstwerken, foto’s en uitgebreide omschrijvingen. Neem zelf een kijkje!

Let op! Bij grote drukte worden sommige kunstwerken tijdelijk gedoofd. 

Hoe je het Amsterdam Light Festival 2022 ook beleeft, zorg dat je het niet mist en vergeet zeker niet te genieten wanneer je er bent. Ben je van plan om met de auto te komen? Wij hebben handige tips over waar en hoe je het best kunt parkeren in Amsterdam!

Lies is jouw Amsterdam Expert

Lies is een online marketeer voor Puur* Events en houdt wel van een feestje. Volgens haar is een feestje compleet met: Goede muziek, activiteiten en leuke mensen. Ze kan het hele jaar door genieten van kerstlampjes, maar vooral in de winter. Het liefst gaat ze ieder weekend op stedentrip en schrijft ze over haar favoriete steden en tentjes. Lies blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in AmsterdamRotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Amsterdam en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief