Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Met het openbaar vervoer naar en door Amsterdam,

we helpen je op weg! Met de pont, bus, tram of metro

Kom je een dagje naar Amsterdam voor bijvoorbeeld een boottocht of een mooie wandeling? Bereid je dan goed voor en lees hoe je je het beste kunt verplaatsen door Amsterdam. Wij vertellen jou hoe je het beste met het openbaar vervoer naar en door Amsterdam kunt reizen.

Met de trein naar Amsterdam

Amsterdam Centraal Station, openbaar vervoer amsterdam
Amsterdam Centraal

Als je met het openbaar vervoer naar Amsterdam wil gaan heb je twee opties, met de bus of met de trein. De tweede is meestal de betere optie. Met de trein reizen naar Amsterdam is over het algemeen vaak best eenvoudig. Het is goed te bereiken en heeft meerdere stations zodat je sneller op je bestemming kunt komen. Om te weten welke reis jij precies moet maken kijk dan op 9292 of op de NS reisplanner.
Over Amsterdam centraal rijden 24 verschillende treinen, ieder naar een andere uithoek van Nederland. De meeste treinen rijden ook langs een van de andere stations in Amsterdam, dus kijk goed of je er wel echt op centraal uit moet! Niet alle treinen stoppen op andere stations in Amsterdam. Zo heb je de intercity direct die rijdt tussen Amsterdam en Breda en stopt onderweg alleen op Schiphol en Rotterdam centraal. Ook internationale treinen gaan niet via andere stations in Amsterdam. Met deze treinen kun je direct naar Duitsland, België en Frankrijk.

Door Amsterdam met het openbaar vervoer

Je verplaatsen door Amsterdam met het openbaar vervoer kan iets lastiger zijn voor de nieuweling in Amsterdam. Ook binnen Amsterdam zijn 9292 en de NS reisplanner je beste vrienden. Zodra je van het spoor komt als je met de trein bent of bij de bushaltes van centraal station aankomt heb je twee opties: de centrumzijde of de IJ-zijde. Moet je met de tram, of de metro? Dan is het slimste wat je kunt doen de centrumzijde pakken. Moet je met de bus, de pont of met metro 52? Dan kun je beter richting de IJ-zijde lopen. Je hebt dus meerdere opties om verder te reizen als je met het openbaar vervoer aankomt in Amsterdam: met de tram, metro, bus, fiets en natuurlijk te voet.

Met de tram door Amsterdam

Als je in het centrum moet zijn, dan kun je het beste kiezen voor de metro of de tram, de treinen en bussen komen nauwelijks in het centrum. Met de tram door Amsterdam reizen heeft veel voordelen. De tram is gemoedelijk met genoeg haltes en een lange overstaptijd. Vanaf spoor 1 t/m 7 is de tram de dichtstbijzijnde overstap mogelijkheid, als je de trein niet meetelt. Een ander voordeel van de tram is dat je geen trappen hoeft te lopen en ondertussen Amsterdam al kan bezichtigen. De tram rijdt niet alleen in het centrum maar ook op veel andere plekken in Amsterdam.

Het metro netwerk van Amsterdam

Metro netwerk Amsterdam

Met de metro valt er minder te bezichtigen, je gaat namelijk door het (voornamelijk) ondergrondse metro netwerk van Amsterdam. In totaal telt de metro 5 lijnen (M50 t/m M54) die je brengen door het Centrum, Noord, Oost, Zuid en West. De metro gaat razendsnel, Als je bestemming gunstig gelegen is wat betreft metro stations, is het vaak de snelste optie als je met het openbaar vervoer reist. Je stapt in, en 2 minuten later stap je weer uit op een geheel andere plek. Door zijn ondergrondse netwerk kan de metro dus makkelijk in het centrum komen en hoeft hij niet op ander verkeer te wachten. De metro is dus gefocust op snelheid, de instaptijd is daardoor ook niet lang. Wees op tijd, en stap niet in als de lichten van de deuren rood gaan knipperen! Een ander nadeel van de metro is dat hij minder stations heeft dan de tram. Het kan dus zijn dat de locatie waar je moet zijn geen metro station in de buurt heeft.

Leuk uitjes idee: onze Noord/Zuidlijn culinaire tocht. Tijdens dit dynamische uitje rijd je met de metro van restaurant naar restaurant, die verspreid zijn nabij verschillende stations. Zo maak je kennis met de lekkerste restaurants in het onontdekte Amsterdam Noord, het roerige centrum en hip Amsterdam Zuid.

Amsterdam met de trein

Amsterdam heeft de meeste stations van Nederland, wel 12. Door sprinters kun je makkelijk en snel naar alle uithoeken van Amsterdam reizen met de trein. Met de trein kun je vanaf Amsterdam centraal naar Amstel, RAI, Sloterdijk, Lelylaan, Sciencepark, Muiderpoort, Schiphol, Bijlmer Arena, Holendrecht, Zuid en Nieuw Amsterdam. Vanuit deze stations kun je vervolgens doorreizen met de bus, tram en soms zelfs metro. Met de trein kom je niet dichter bij het centrum van Amsterdam dan Amsterdam Centraal.

Met de bus door Amsterdam

Amsterdam Centraal Station, openbaar vervoer Amsterdam
Amsterdam Centraal Station

Moet je buiten het centrum zijn? Dan kan de bus vaak je beste optie zijn. In het centrum zijn er niet al te veel bushaltes en is het niet altijd even handig i.v.m. het verkeer én nabijheid van bushaltes. De bus stopt vaker dan de trein én bereikt meer plekken in Amsterdam dan de trein. Om naar uithoeken van Amsterdam te komen rijdt hij regelmatig over de ring van Amsterdam. Ook is de bus ’s nachts de enige manier om je door Amsterdam te verplaatsen met het openbaar vervoer.

Met de auto naar Amsterdam

Ga je liever met de auto naar Amsterdam? Dat kan natuurlijk ook. Parkeren zal dan waarschijnlijk wat moeilijker worden dan je gewend bent als je de drukte niet gewend bent. Als er gedacht wordt aan parkeren in Amsterdam denken velen al snel dat dit altijd duur moet zijn. Dit klopt wel in sommige gevallen, maar daar schieten wij te hulp. Gelukkig voor jou hebben wij met onze Amsterdamse kennis de beste tips & tricks verzameld over het parkeren in Amsterdam. Hier hebben we het bijvoorbeeld over de Parkeren + Reizen (P+R) terreinen. Deze liggen net buiten het centrum, zijn met het OV goed bereikbaar en zijn betaalbaar. Toch liever in het centrum parkeren? Ook daarover benoemen we meerdere opties.

Lies is jouw Amsterdam Expert

Lies is een online marketeer voor Puur* Events en houdt wel van een feestje. Volgens haar is een feestje compleet met: Goede muziek, activiteiten en leuke mensen. Ze kan het hele jaar door genieten van kerstlampjes, maar vooral in de winter. Het liefst gaat ze ieder weekend op stedentrip en schrijft ze over haar favoriete steden en tentjes. Lies blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in AmsterdamRotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Amsterdam en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief