Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Musea in Amsterdam,

beroemde exposities en geheime locaties

Dagje Amsterdam? Vergeet dan zeker niet een van de vele prachtige musea in Amsterdam te bezoeken. Leuk én Leerzaam. Amsterdam heeft talloze musea, genoeg keuze dus. Er zijn grappige, ontroerende, indrukwekkende en vernieuwende exposities te zien door heel Amsterdam! Maar hoe moet je kiezen? Ik heb mijn top 6 opgesteld van musea in Amsterdam, met afwisseling van interactieve exposities en verbluffende kunstwerken. Het zal je al snel opvallen dat hier niet alleen maar historische, maar ook meer moderne musea instaan.

Nemo

NEMO Amsterdam
NEMO science museum, Amsterdam

Ben je gek van wetenschap en technologie? Dan is NEMO het museum voor jou! Dit museum in Amsterdam laat zien hoe alledaagse processen te werk gaan zoals elektriciteit en zwaartekracht. Het leuke aan NEMO: je kijkt niet alleen maar mag ook zelf testen en uitproberen. Dat maakt het zelfs behapbaar en leuk voor iedereen die niet zo geïnteresseerd is in wetenschap. NEMO is goed te bereiken met een bus vanaf het centraal station, en entreeprijzen zijn 17.50 per persoon. Of bezoek voor 7.50 de nieuwe tentoonstelling voor volwassenen: Bits of you. Een bijzondere tentoonstelling over de datasporen die je dagelijks achterlaat. Te zien tot 6 maart 2022. Mis het niet!

Eye

Eye museum
Eye Museum, Amsterdam

Ook het Eye museum is erg interessant en net wat anders dan je normale museum. Het museum staat geheel in het teken van Film. Je kunt oude klassiekers bekijken of snuffelen tussen het oude film apparatuur. Ook hebben ze regelmatig evenementen om bepaalde creaties of creators uit te lichten. Wil je liever iets te doen hebben? Dat kan ook! Het panorama staat vol met allemaal verbluffende film gadgets, sommigen mag je zelfs uitproberen! Het Eye film museum bied voor ieder wat wils. Dagelijks zijn er voorstellingen met de mooiste films en er is regelmatig een nieuwe fascinerende tentoonstelling over filmthema’s of baanbrekende regisseurs. Het museum is slechts een ritje op de veerboot van Amsterdam centraal vandaan en een ticket kost 15 euro exclusief toeslagen of kortingen. Een filmticket kost 11 euro exclusief toeslagen of kortingen. Dit is een unieke ervaring!

NXT museum

Het NXT museum een nieuwere aanwinst van Amsterdam. Dit museum in Amsterdam is het eerste museum in Nederland dat zich volledig richt op media kunst. Dit houd in dat ze van technologieën gebruik maken om kunst te maken. Geweldige interactieve lichtshows, bewegingen en geluid maken deze ervaring écht uniek. De kunstwerken zijn niet alleen prachtig en verbluffend knap gemaakt maar gaan ook nog eens over maatschappelijke onderwerpen in de huidige wereld. Zo is er momenteel de tentoonstelling Shifting Proximities. Waar je perceptie van ruimte en jouw plaats daarin op de proef wordt gesteld. Dit mag je niet missen! Vanaf Amsterdam centraal kun je he beste de veerboot pakken en daarna bus 38 tot Bushalte Grasweg. Tickets voor het NXT museum, zonder korting, kosten 24.50, en je moet de tijd waarom je verwacht aan te komen vooraf aangeven. Elke woensdag tussen 18.15 en 19.00 is het Phone-free om zo de beste ervaring te kunnen halen, zonder afleiding.

Heineken experience

Heineken drinken met vrienden
Heineken

Ook de Heineken experience is een echte topper! Van elk zintuig komt aan de orde in deze rondleiding. Proef, voel en ruik wat echte Heineken inhoudt, en ontdek hoe een kleine Nederlandse brouwerij de bekendste is geworden van de wereld. Je kunt de Heineken experience op 4 manieren beleven. Zo heb je de Heineken tour, de VIP tour, Rock the City en The Perfect Match. De prijzen variëren van 21 tot 55 euro en bevatten alleen perfect gekoeld bier, heerlijk! Of boek een rondleiding bij ons vanaf 18 euro p.p.! De Heineken Experience is gevestigd in de oorspronkelijke brouwerij van Heineken gelegen aan de stadhouderskade. De Heineken experience is makkelijk te bereiken met tram en metro. Bezoek de Heineken experience en volg het gehele proces dat de ingrediënten afleggen om zo in het welbekende Heineken bier te veranderen!

Rijksmuseum

Rijksmuseum
Het Rijksmuseum

Het rijksmuseum is het meest bezochte museum van Nederland. Je kunt er de mooiste kunstwerken vinden. Denk bijvoorbeeld aan de wereldberoemde nachtwacht. Het Rijksmuseum is een van die musea in Amsterdam waar je minstens een keer heen moet zijn geweest. Wat veel mensen niet weten is dat ze ook prachtige wandeltochten door Amsterdam organiseren. Tijdens deze tochten zie je de leukste dingen en wordt je alles verteld over de rijke geschiedenis van Amsterdam. Liever een tour door het Museum? Dat is ook geen probleem! Wij bieden de meest interessante rondleidingen door het Rijksmuseum. Voor maar 29.50 boek je bij ons een fascinerende rondleiding door het rijksmuseum! Het Rijks museum is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal station kun je tram 2 en tram 12 naar het museumplein nemen en sta je praktisch foor de deur van het Rijksmuseum.

Sexmuseum

Het Sexmuseum, als je ergens zo’n museum kunt vinden, dan is het wel Amsterdam. Dit museum bevat de meest interessante, grappige maar ook vooral leerzame exposities. Ervaar erotiek door de geschiedenis heen en laat je verassen. Het museum is gevuld met een enorme collectie aan beelden objecten opnames en zelfs attracties die jou wel uren zoet kunnen houden. Het Sexmuseum kost slechts 9 euro en ligt op maar 3 minuten loopafstand van Amsterdam centraal af. Om binnen te komen bij het Sexmuseum moet je tenminste 16 jaar of ouder zijn. Als je het aandurft is het zeker een aanrader!

Stuk voor stuk mag je geen van deze musea in Amsterdam missen! Koop een museum jaarkaart en beleef een cultureel jaar. Of ga onder begeleiding van onze beste gidsen langs een van deze musea in Amsterdam en ontdek de meest interessantste weetjes! Onze enthousiaste gidsen maken jouw dag onvergetelijk! Wacht niet langer en breid je kennis uit!

Lies is jouw Amsterdam Expert

Lies is een online marketeer voor Puur* Events en houdt wel van een feestje. Volgens haar is een feestje compleet met: Goede muziek, activiteiten en leuke mensen. Ze kan het hele jaar door genieten van kerstlampjes, maar vooral in de winter. Het liefst gaat ze ieder weekend op stedentrip en schrijft ze over haar favoriete steden en tentjes. Lies blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in AmsterdamRotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Amsterdam en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief