Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Amsterdam Dance Event 2022; van Awakenings tot Zwart goud

Swingende mensen, elektronische muziekfans en talloze artiesten die de boel op zijn kop zetten. Als je tussen 19 en 23 oktober in Amsterdam bent, ontkom je er niet aan. Amsterdam Dance Event, oftewel ADE, is niet je gemiddelde muziekfestival. Met een verwacht bezoekersaantal van rond de 350.000, maar liefst 2500 artiesten en 140 locaties is ADE het grootste elektronische muziekfestival ter wereld. Maar waar ben jij te vinden tijdens het ADE? Geen zorgen, hier lees je alles over de dikste events!  

ADE 2022

Amsterdam dance event
Amsterdam Dance Event

Amsterdam Dance Event, het wereldwijde voorbeeld voor de dance-industrie opent woensdag 19 oktober 2022 haar deuren voor de zesentwintigste editie. Gedurende deze vijf dagen vinden er ruim 1000 evenementen plaats. Dit zijn niet alleen maar feestgangers en artiesten. Het dansmuziekfestival biedt ook ruimte voor onder andere; tentoonstellingen, conferenties en workshops. Er zijn vele mogelijkheden om met professionals uit de muziekindustrie in contact te komen. Het ideale festival voor degenen met een echte passie voor elektronische muziek. Het volledige programma is hier terug te vinden!

Amsterdam Music Festival

AMF tijdens ADE in de Johan Cruijff Arena

Amsterdam Music Festival, oftewel AMF viert op zaterdag 22 oktober haar tienjarig bestaan in de Johan Cruijff Arena. De organisatie pakt dit jaar groots uit. Grote namen als Martin Garrix, Tiësto, Armin van Buuren en Brennan Heart zullen de zaal op zijn kop zetten! Naast deze toonaangevende diskjockeys zullen Afrojack en Nicky Romero het tienjarig bestaan vieren met een exclusieve set.

AMF heeft zich de afgelopen decennium ontwikkeld tot een echte must-see voor elke dance-muziekfanaat die zich in Amsterdam begeeft gedurende het Amsterdam Dance Event. Zo zijn de eerdere DJ Top-100 ceremonies bestempeld als magnifiek en luisterrijk. Naar verwachting zal deze editie een bewijs zijn van de eerdere successen van het festival en een glimp van wat het de komende decennium in zijn mars heeft. Kortom, een editie om niet te missen!

Into The Woods

Voor veel festivalgangers is Into The Woods een bekend festival. De jaarlijkse editie in Amersfoort verkoopt altijd binnen een razend tempo uit. Dit zorgt voor hoge verwachtingen voor het Into The Woods event op ADE. Tot op het heden heeft de organisatie altijd weten te leveren. Onze verwachtingen zijn dat ze dit jaar weer een levendig event neerzetten. De ADE editie van Into The Woods wordt dit jaar wederom in de NDSM-werf gehouden. Een locatie met een rijke geschiedenis. Gedurende de 20e eeuw werd deze locatie gebruikt voor de scheepsbouwindustrie. De NDSM- werf was een doorstart voor de bouw van moderne ijzeren schepen. Helaas moest de werf in 1984 haar deuren sluiten ter gevolge van politieke spelletjes en een moordende concurrentie. Dit heeft geresulteerd in een rauw stukje industrieel erfgoed. Ideaal voor een fantastisch event!

Awakenings

Amsterdam Dance Event, Ziggo Dome
Amsterdam Dance Event, Ziggo Dome

Als je nog nooit in de Gashouder bent geweest is de Awakenings Gashouder Opening Night een aanrader. Deze voormalige gasfabriek is één van de mooiste indoor locaties voor een techno feest en is gevestigd in Amsterdam-West. De ronde stage zorgt ervoor dat bezoekers vanaf elke plek kunnen genieten van het prachtige geluid en de adembenemende visuals.

Naast de events in de Gashouder zal Awakenings ook de Ziggo Dome op stelten zetten. Tijdens ADE 2021 vond het allereerste evenement op deze locatie plaats. Destijds verkocht Reinier Zonneveld de Ziggo Dome binnen 5 minuten uit. Het resultaat? Eén groot succes!

Dit jaar keert Awakenings terug in de Ziggo Dome met 3 events. Een waar feest voor de techno fanaten onder ons. Zo zullen onder andere, Charlotte de Wit, I Hate Models en Fjaak de Ziggo Dome omver blazen!

Mystic Garden & Dockyard

Nummer 4 op onze lijst is Mystic Garden & Dockyard. Huh? Maar dat zijn toch 2 events? Nee! Tijdens de zesentwintigste editie van ADE bundelen Mystic Garden Festival en Dockyard festival de krachten. Het belooft een ongekend huwelijk te worden van licht en donker; industrieel en sprookjesland. Na binnenkomst kan je heen en weer dwalen tussen Dockyard en Mystic Garden. Je hebt maar één toegangsbewijs nodig om beide werelden te ontdekken!

Ben jij benieuwd naar de locatie van jouw ADE event? Op deze kaart zie je de locaties van de door ons uitgelichte events.

Feitjes en weetjes over Amsterdam Dance Event 2022

  • Werelds #1 DJ wordt onthuld op het Amsterdam Music Festival.
  • Bij de 24e editie van ADE waren er bezoekers uit 146 verschillende landen.
  • Het hoogste bezoekersaantal ooit op ADE ligt boven de 400.000.
  • Het eerste event begint woensdag 19 oktober om 10:00 en het laatste event eindigt maandagochtend 07:30. Dat betekent 117,5 uur lang feest!!!

Tieme is jouw Amsterdam expert

Gek op sport, lekker eten en het nachtleven! Hij kent Amsterdam op zijn duimpje en neemt jou graag mee in zijn beleving. Daarbij deelt hij graag de leukste plekken, tips en weetjes over onze fantastische hoofdstad. Tieme blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in AmsterdamRotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Amsterdam en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief