Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Een romantische Valentijn met de top tips van Puur* Amsterdam

Geniet van de leukste uitjes en tips om je dag in Amsterdam extra romantisch te maken. Waar vind je de meest romantische hotspots van Amsterdam? De Puur* Amsterdam uitjes experts helpen je aan een perfect uitje of date voor Valentijnsdag. Leuke plannen voor een weekendje samen of gewoon een geweldig uitje in Amsterdam?

De stad is open en wacht op je. Het enige wat je hoeft te doen is je opdoffen en genieten van je date. Wat zoek je? Een leuk hotel samen of gewoon het perfecte Valentijn plan? Dit is de Puur* lijst met de leukste romantische uitjes en events van Amsterdam. Onze toppers. Cocktail erbij en elkaar in de ogen kijken. Organiseer je date waar de vonken van afspatten! Goed en slecht weer tips. Niet alleen voor Valentijnsdag maar eigenlijk mag zwoele romantiek het hele jaar door… toch?

1. Mooiste zonsondergang van AmsterdamZonsondergang Amsterdam

Er zijn heel veel mooie plekken voor een romantische zonsondergang. Vanaf het water of een kade. Of knus met een drankje in de hand. Zelf zijn wij dol op de Skylounge omdat je, je daar zo lekker kunt verstoppen op een bankje met uitzicht op de stad. Ook heel tof is het openbare terras boven museum NEMO. Een mooi hoog plekje waar je met jouw Valentijn en wat snacks lekker kunt genieten.  Schommelen op de A’DAM toren bij Amsterdam Lookout is ook geweldig en sensationeel. Weet je gelijk of je date tegen een stootje kan. Zodra de dag een nacht wordt verandert de stad. De date met je Valentijn wordt nog romantischer. Lichtjes gaan aan en de nacht maakt alles spannender en leuker. Loop naar de pleinen of samen door de Jordaan. Amsterdam is overal mooi. Met deze tips kun je het extra fantastisch maken.

2. Romantische Valentijn in de Hortus Botanicus

Lekker tropisch samen. Je krijgt het er warm van. Een prachtige botanische tuin dichtbij Artis. Veel bloemetjes en bijtjes én een mistletoe waar je onder kunt kussen met jouw Valentijn. De kassen zijn prachtig en er is een looppad heel hoog zodat je de tropische planten ook van boven kunt bekijken. Daarna lekker lunchen bij de Plantage. Natuurlijk ga je daarna gelijk Artis in. Pas dan is je dag vol en compleet. Vinders in je buik in de Vlindertuin!

3. Het Vondelparkvondelpark amsterdam

Altijd goed! Het park leeft. Amsterdammers die een ommetje maken, ijsjes eten en flaneren. Zomer én winter. Check de kaart en zoek uit waar jullie samen naartoe gaan. Mijn favoriet is het Blauwe theehuis in het hart van het park. Heerlijke warme choco samen met slagroom met uitzicht op de wandelende, rennende, lunchende, lachende mensen. Het park is letterlijk en figuurlijk het middelpunt van Mokum en zo voelt het ook. Vergeet niet daarna Amsterdam Zuid in te lopen voor een mooi Valentijn cadeau. Ben je platzak? Hier nog een handige tip. Check of je goedkoop goud of zilver kunt scoren bij de Gouden Vondst. Hier zijn horloges en allerlei andere sieraden van goud en zilver te vinden. Deze voorwerpen zijn eigendom van de Stadbank van Lening omdat personen hun panden niet hebben afgelost. Moet natuurlijk wel de smaak van je Valentijn zijn.

4. Romantische Valentijns overnachting

Huur een woonbootje of een eigen huisje. Dit huisje in ons voorbeeld is gelegen in Amsterdam Noord.  Kijk eens wat prachtig! Amsterdam Noord is sowieso een ontdekking op zich. Pak het pontje en steek over naar een andere wereld. Je kunt ook de Noord Zuid lijn pakken. Als je bent uitgekeken op Noord stap je weer op de metro en ben je met een paar minuutjes op de Albert Cuyp markt. Een heel tof hotel is Hotel Not Hotel.  Best wel artistiek en cool. Slaap in een tram of boekenkast. Vond ik zelf super. Heb hier de lekkerste croissantjes ooit gegeten bij het ontbijt.

5. Gezellig samen eten

Eten is altijd goed. Liefde gaat door de maag. Knus bij ons favoriet restaurant de Belhamel. Maar wil je geen risico nemen? Dan zijn de Foodhallen helemaal geweldig. Alle keukens en smaken, nooit mis. Daarna kun je ook gelijk een filmpje daar pakken. Liever lunchen of een taartje samen? De Drie Greafjes kent iedereen en is natuurlijk geweldig, maar ook heerlijk is de Bakkerswinkel. Hun high tea is mmmmm…

6. Huur een bootje met jouw Valentijn

Huur een bootje samen met jouw Valentijn en regel zelf een picknick. Varen door de stad maakt iets in je los. Het tempo, de mooie grachten. Lekker onderweg een drankje doen bij het terras van ’t Smalle https://t-smalle.nl/ in de Jordaan. Een sloepenpuzzeltocht met vrienden is trouwens ook top. Extra gezelligheid. wat maakt samen een boot huren zo leuk? Je ziet Amsterdam op een mooie manier. Verborgen grachten en lage bruggetjes. het is een spannend avontuur. Picknicktips: Bubbels en wraps. De rest is onderweg wel te bestellen, nog iets moois aan Amsterdam

7. Fietsen door de stad

Het Spui Cafe Hoppe

Ja dit is natuurlijk helemaal het Amsterdam gevoel. Fiets door de Pijp naar de mooiste markt van Mokum, de Albert Cuyp, daarna de pont over naar hip Amsterdam-Noord, relaxed lunchen bij Pllek langs het IJ. Vervolgens kun je weer terug de pont op en fietsen naar China town bij de zeedijk. Je waant je in een ander land. Wil je het extra leuk maken? Fietsen door de Pijp voelt als Parijs. Je hebt daar ook speciale fietsroutes door gebouwen heen. Pas als je fietst voel je je echt verbonden met Mokum.

8. De Westelijke eilanden

Het gedeelte waar de tijd lijkt stil te staan. I Amsterdam heeft in dit gebied een geweldige wandelroute. Houten ophaalbruggen, stoere pakhuizen en een glimp van de Gouden Eeuw. Ook de plek met de lekkerste kaasfondue van Amsterdam! Hier ligt namelijk ’t Blaauwhooft, uitgeroepen door het Parool tot het restaurant met de beste kaasfondue in Amsterdam. Lekker smullen met je Valentijn! Hier kom je heel weinig toeristen tegen. Dat is ook de charme. Hier heb je ook veel galeries en nét aan de overkant van het spoor is de Jordaan.

9. Romantische trein liefde

Voor de personen die het niet kennen is het goed verstopt in het Centraal Station langs het perron, maar bij Grand Café 1e Klas kun je heerlijk genieten van de bijzondere ambiance tussen alle drukte in. Spreek met je Valentijn af in dit prachtige eerste klas restaurant op Perron 1. Als het wat is dan stap je samen op de trein naar Nice. Als het niets is dan ga je snel terug naar huis.

Zoals je kunt zien valt er genoeg te doen in Amsterdam en is het bovendien erg romantisch! Niet alleen op Valentijnsdag, maar natuurlijk het hele jaar door. Stiekem is het toch net iets specialer met je Valentijn. Ontdek de stad met onze tips en geniet van een geweldige tijd met elkaar.

Lies is jouw Amsterdam Expert

Lies is een online marketeer voor Puur* Events en houdt wel van een feestje. Volgens haar is een feestje compleet met: Goede muziek, activiteiten en leuke mensen. Ze kan het hele jaar door genieten van kerstlampjes, maar vooral in de winter. Het liefst gaat ze ieder weekend op stedentrip en schrijft ze over haar favoriete steden en tentjes. Lies blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in AmsterdamRotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Amsterdam en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief