Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Zelf varen in Amsterdam? Wij delen onze tips!

Varen in Amsterdam is altijd fantastisch. Zelf krijgen we er in ieder geval nooit genoeg van en stappen we regelmatig aan boord om te genieten van de grachten. Borreltje met een lekker hapje erbij, muziekje op en quality time met elkaar. Nog beter: zelf varen in je eigen bootje. Zo vaar je zelf door de grachten en bepaal je zelf de vaarroute. Geen vaarbewijs nodig, plattegrond van de grachtengordel mee, even oefenen van te voren: kind kan de was doen! Nu al zin in dit uitje? Lees dan deze ultieme varen in Amsterdam tips!

1. Huur een fluisterboot

Zelf werken en varen we graag met Sloepdelen. Gestart door enthousiastelingen die net zo blij worden van de Amsterdamse grachten als wij! De mooie, goed onderhouden boten zijn eenvoudig te reserveren, online te boeken en te betalen. Op de dag van de vaart is er een warm ontvangst aan de kade en krijg je gedegen uitleg over het besturen van je sloep. Prettige service waardoor je zorgeloos van je vaart kunt genieten: dat is wat je wilt!

Puur Amsterdam Bedrijfsuitjes Blog

2. Haal je eigen picknickmand op bij een woonboot

Gezellig varen wordt nog leuker als je iets smakelijks te eten hebt! Bij Picnic Company bestel je de lekkerste picknickmanden: van high tea tot tapas, van broodjes tot Provençaalse lunch. Van boord hoef je niet als je de picknickmanden gaat ophalen, want al dit lekkers haal je op bij een woonboot op de Nieuwe Prinsengracht. Ideaal!

Puur Amsterdam Bedrijfsuitjes Blog

3. Laat je bitterballen aan boord bezorgen

Met een sloep ben je kleiner dan een logge rondvaartboot en navigeer je makkelijker door de grachten. En meer je makkelijker aan bij de diverse steigers en kades die de stad rijk is. Onze tip? Bestel van te voren je bitterballen bij authentiek Amsterdams café Van Puffelen of Herengracht restaurant & bar. Meer aan voor de deur en laat die lekkere happen vers aan boord komen. Smullen!

4. Meer honger? Eet een lekkere pizza aan boord

Zit je rond etenstijd aan boord? Dan wil je waarschijnlijk een lekker hapje eten. Pizza is ideaal aan boord van een sloep. Niet moeilijk doen met een bord op schoot en bestek, maar gewoon pizzapunten uit die doos grijpen en opsmikkelen. Er zijn in Amsterdam talloze plekken aan de gracht waar je van te voren pizza’s kunt bestellen en vers afhaalt. Onze ultieme tip? Pizzeria San Marco aan de Amstelkade. Heerlijke pizza’s, vers aan boord af te halen via een luikje onder de brug. Dé toevoeging aan je vaart!

Wil je meer dan gezellig ronddobberen en turen? Doe dan de sloepenpuzzeltocht! Een actieve tocht vol puzzels, plezier en uitdagingen. In teams van zes à tien personen trotseer je de grachten en navigeer je de route met diverse vragen over het scheepsleven, de natuur in het water en de locaties waar je langs komt. 

Puur Amsterdam Bedrijfsuitjes Blog

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief