Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Varen door de grachten van Amsterdam

Varen door de grachten van Amsterdam is altijd fantastisch. Zelf krijgen we er in ieder geval nooit genoeg van en stappen we regelmatig aan boord om te genieten van de grachten. Borreltje met een lekker hapje erbij, muziekje op en quality time met elkaar.   

Zelf varen door Amsterdam

Zelf varen door Amsterdam  

De ultieme ervaring: zelf varen in je eigen bootje door Amsterdam. Zo vaar je zelf door de grachten en bepaal je zelf de vaarroute. Geen vaarbewijs nodig, plattegrond van de grachtengordel mee, even oefenen van tevoren: kind kan de was doen! Nu al zin in dit uitje? Lees dan deze ultieme tips om te varen in Amsterdam!  

  1. Huur een fluisterboot

Zelf werken en varen we graag met Sloepdelen. Gestart door enthousiastelingen die net zo blij worden van de Amsterdamse grachten als wij! De mooie, goed onderhouden boten zijn eenvoudig te reserveren, online te boeken en te betalen. Op de dag van de vaart is er een warm ontvangst aan de kade en krijg je gedegen uitleg over het besturen van je sloep. Prettige service waardoor je zorgeloos van je vaart kunt genieten: dat is wat je wilt!  

  1. Haal je eigen picknickmand op bij een woonboot
    Picknick mand

Gezellig varen wordt nog leuker als je iets smakelijks te eten hebt! Bij Picnic Company bestel je de lekkerste picknickmanden: van high tea tot tapas, van broodjes tot Provençaalse lunch. Van boord hoef je niet als je de picknickmanden gaat ophalen, want al dit lekkers haal je op bij een woonboot op de Nieuwe Prinsengracht. Ideaal! 

  1. Laat je bitterballen aan boord bezorgen

Met een sloep ben je kleiner dan een logge rondvaartboot en navigeer je makkelijker door de grachten. En meer je makkelijker aan bij de diverse steigers en kades die de stad rijk is. Onze tip? Bestel van te voren je bitterballen bij authentiek Amsterdams café Van Puffelen of Herengracht restaurant & bar. Meer aan voor de deur en laat die lekkere happen vers aan boord komen. Smullen! 

  1. Meer honger? Eet een lekkere pizza aan boord

Zit je rond etenstijd aan boord? Dan wil je waarschijnlijk een lekker hapje eten. Pizza is ideaal aan boord van een sloep. Niet moeilijk doen met een bord op schoot en bestek, maar gewoon pizzapunten uit die doos grijpen en opsmikkelen. Er zijn in Amsterdam talloze plekken aan de gracht waar je van te voren pizza’s kunt bestellen en vers afhaalt. Onze ultieme tip? Pizzeria San Marco aan de Amstelkade. Heerlijke pizza’s, vers aan boord af te halen via een luikje onder de brug. Dé toevoeging aan je vaart! 

  1. Zoek de uitdaging op

Wil je meer dan gezellig ronddobberen en turen? Doe dan de sloepenpuzzeltocht! Een actieve tocht vol puzzels, plezier en uitdagingen. In teams van zes à tien personen trotseer je de grachten en navigeer je de route met diverse vragen over het scheepsleven, de natuur in het water en de locaties waar je langs komt.   

Rondvaren op de beste boten van Amsterdam  

Rondvaart boot

Amsterdam is altijd extra fantastisch als je een boot huurt. Dé manier om echt te genieten van de grachten en elkaar eindelijk weer eens te zien en spreken. Een heerlijk borreltje met een lekker hapje erbij, muziekje op en quality time met elkaar. Voor meer ontspanning kies je iemand die voor jou vaart door Amsterdam. Zo geniet jij van de historische grachten en heb je tijd voor je gezelschap. 

Combineer varen met een lunch, diner of borrel aan boord. Mijn favoriet is een BBQ hartje zomer. Geniet zo optimaal van de unieke grachtengordel van Amsterdam samen met je vrienden, familie of collega’s. Nu al zin in dit uitje?  

Mijn tips voor een heerlijke rondvaart in Amsterdam op de beste en leukste boten. Maak varen extra leuk door te combineren met een Puur Amsterdam arrangement. Hier de drie supertips. 

TIP 1
Culinair varen. Je start met een borrelvaart en dobbert daarna van gerecht naar gerecht. De zon gaat langzaam onder en de lichtjes gaan aan. Amsterdam is een droom. Koffie en een zoetje toe of helemaal uit je dak gaan met een silent disco aan boord. Kan allemaal. Boek snel hier. 

TIP 2
Ontsnap de grachten. Waarom elke keer hetzelfde uitzicht. Het water brengt je op zoveel andere plekken. Wat dacht je van Oudekerk aan de Amstel? Je vaart onder de Magere brug door en langzaam verandert de stad. Amsterdam Zuid, Berlage brug en plots is het stil en slingert de Amstel zich door de natuur. Mooie stadspaleizen langs het water uit de zeventiende eeuw en daarna ben je al op je bestemming. Niet voor niets zat Rembrandt altijd hier langs het water. 

TIP 3
Kies een boot die bij jou en je gasten past. Zo belangrijk. Niet te groot, niet te klein. Durf je het aan om te kiezen voor een open boot? Of is voor jou een gezellige bar met biertap veel belangrijker?  Laat je adviseren door de bootexpert van Puur* Amsterdam. Dat kan nét het verschil maken. 

Alleen de  mooiste en beste boten van Amsterdam zijn goed genoeg voor Puur* Amsterdam. 

Puur is fan van Starboard Boats & Boot Huren Amsterdam. Twee enthousiastelingen die net zo blij worden van de Amsterdamse grachten als wij! De mooie, goed onderhouden boten zijn perfect voor een perfecte dagje uit. Prettige service en gedegen kennis over wat een rondvaart compleet maakt. Hospitality, goed zicht, een warme sfeer in de winter en een open dak in de zomer. Wij zorgen voor topgidsen en een leuk programma. 

De ultieme BBQ boot 

We merken het al weken op kantoor: het vaarseizoen is begonnen! Iedereen wil varen door het prachtige Amsterdam en de boten vliegen de deur uit. Mijn favoriete vaararrangement? Lastig kiezen, maar op dit moment heb ik echt zin in de BBQ Boot. Varen met de BBQ Boot doe je niet iedere dag en daarom moet je er het maximale uit halen. Hoe je voor de ultieme BBQ boot zorgt? Zo dus: 

Kies je favoriete mensen
Hiermee begint je perfecte dag: het kiezen van je favoriete mensen. Of je nu een bedrijfsuitje in Amsterdam hebt, een vrijgezellenfeest of er lekker op uit wilt met vrienden: het perfecte gezelschap is het allerbelangrijkst! Op de boot zit je gezellig bij elkaar, je hoeft niets te regelen en je krijgt de ultieme kans om nergens aan te denken en lekker te genieten van elkaars gezelschap Want hoe vaak ben je nu zo bij elkaar? 

Gebruik datumprikker
Oké, je hebt je mensen bij elkaar en verheugt je al op varen en smikkelen. Maar wanneer ga je? Altijd ingewikkeld om dat met een grote groep te bepalen. Mijn lifehack: datumprikker. Deze site stuurt een mail naar iedereen die zijn beschikbaarheid moet doorgeven en in een mum van tijd heb je een goede datum. Nooit meer moeilijk doen met agenda’s trekken en rondbellen! 

Wat is het lekkerst?
Wat wil je eten? BBQ uiteraard, maar dan nog is er zoveel mogelijk. Ga je voor een groot vleesfeest of wil je meer variatie? Ben je een visliefhebber of zijn er vegetariërs aan boord? Geef je wensen door aan de eventplanner en wij zorgen ervoor dat alles goed komt! 

Waar opstappen?
Een rondvaart laat je de stad geheel anders beleven. Perfect uitzicht op de grachtenpanden, Geen last van massa’s met selfiesticks, een relaxed tempo en de tijd om uitgebreid te bewonderen. Wij zorgen voor alles zodat je alleen hoeft te genieten. Zo kun je bijvoorbeeld op de boot stappen waar jij dat handig vindt. Fijn toch? 

Hoe laat?
Bij ons bepaal jij hoe laat je op de boot stapt. Direct vanuit het werk of eerst een andere activiteit: ieder tijdstip is mogelijk. Zo kun je de BBQ-boot ook rond lunchtijd boeken. Weer eens wat anders! 

Ga uit van rotweer
Varen is natuurlijk het fijnst met mooi weer. Dat proberen we natuurlijk voor je te bestellen, maar soms wil dat niet helemaal lukken. Ga dus uit van rotweer, dan wordt het altijd mooier! Over rotweer gesproken, we passen het programma zonder problemen en in overleg met jou aan als het stortregent of heel hard hagelt. Zo zijn we ook wel weer. 

Geniet zonder mate
Als je eenmaal bent opgestapt is het geniet-tijd.  Dat kan makkelijk, want op de door jou uitgezochte boot zit je alleen met je eigen gezelschap. Dus gieren van het lachen, bier drinken en lekker smikkelen zonder pottenkijkers. Je hoeft niets te doen, want onze schipper en bemanning legt jouw gezelschap volledig in de watten. Hoe vaak maak je dat nu mee? Beleef het moment optimaal, geniet van de stad en elkaar! 

Maak veel foto’s
Bittere waarheid, maar zo’n fantastische avond als deze is zo voorbij. Maak daarom veel foto’s zodat je tastbare herinneringen hebt aan deze mooie avond. Ook handig voor als je iets te diep in het glaasje hebt gekeken. 

Helemaal zin gekregen om zelf te varen door de Amsterdamse grachten? Kijk hier voor onze boottochten 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief