Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Stage en werken in de eventbranche: Anouk vertelt

Een jaar geleden zei Anouk, gewapend met veel vlieguren in de horeca en ervaring in diverse studiecommissies, als stagiaire “ja” tegen hoge werkdruk, veel verantwoordelijkheid en het mooiste uitzicht van Amsterdam. Na het organiseren van vele bedrijfsuitjes in Amsterdam, is ze nu aan boord bij Puur* Feesten. In dit interview vertelt ze over haar stageperiode en haar werk als eventplanner.

Puur Amsterdam Bedrijfsuitjes Blog

Puur Amsterdam Bedrijfsuitjes Blog

Naam: Anouk Gerse
Is: Eventplanner Puur* Feesten
Een goed feestje is voor mij: Een leuke avond hebben met de mensen met wie ik ben. Samen genieten en napret is zo leuk! Goede muziek van enthousiaste artiesten is ook heel belangrijk!
Dit denkt iedereen over mijn werk: Dat we standaard offertes leveren bij iedere aanvraag
Maar niemand weet dat: We iedere offerte persoonlijk op maat maken
Dit wou ik later worden toen ik klein was: Balletdanseres

Hoe ben je bij Puur* terecht gekomen?

Ik zat al een tijdje in de opleidingscommissie van mijn studie. Via die opleidingscommissie ben ik een keer uitgenodigd om een vergadering van de beroepenveldcommissie bij te wonen, deze vergadering was in een vergaderruimte van Puur* Amsterdam: Het Dak van Amsterdam. Hier leerde ik Anna-Maria, de eigenaar van Puur*, kennen. We bleken hetzelfde te denken over belangrijke dingen in de eventbranche, dus ik solliciteerde voor een sales stage.

Wat is het allerbelangrijkst wat je hebt geleerd tijdens je stage?

Pfoe ik heb zoveel geleerd, ook dingen waarvan ik het niet eens had verwacht. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd om met klachten om te gaan of ontevreden mensen. Het blijft altijd een uitdaging, maar het is wel fijn als het lukt een goed gesprek te voeren met iemand die boos is. Het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd is multitasken. Zo kun je op soms wel zestig klanten in je takenpakket hebben en dan moet er veel gebeuren. Nieuwe offertes opstellen, draaiboeken maken, telefoon opnemen, met partners afspreken, facturen maken, vergaderruimtes verzorgen en ga maar door. Al deze ballen hoog houden is de ultieme uitdaging van een stage bij Puur*. Soms stressvol, maar als het eenmaal lukt en je het onder de knie hebt geeft het een heel goed gevoel.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben elke keer trots als ik de verwachting van een klant weet te overtreffen, zoals laatst toen ik een groot programma had gemaakt voor een groep CEO’s uit Amerika. Zij waren zo tevreden dat ze mij weer als organisator willen bij hun volgende event.

Na je stage mocht je meteen blijven om uitjes in Amsterdam te organiseren. En nu ben je alweer doorgegroeid naar Puur* Feesten! Waar verheug je je het meest op?

Ik verheug me het meest op het persoonlijke contact met de opdrachtgevers. Telefoongesprekken vind ik erg leuk en ik probeer altijd een connectie te maken met de klant. Daarnaast heb ik veel zin in de combinatie van plannen en uitvoeren: zien wat je neerzet en hopelijk blije gasten!

Je bent dus dol op telefoongesprekken. Wat zijn jouw ultieme tips?

Ik probeer eerst aan te voelen hoe iemand benaderd wil worden. Formeel of juist casual: dat maakt om te beginnen een groots verschil! Ik wil de opdrachtgever laten voelen dat ik speciaal voor hen een passend event maak. Daarom leg ik altijd vanuit mijn ervaring uit hoe ik denk dat het gezelschap een mooie dag zal hebben. Zo probeer ik ze een persoonlijk gesprek en daardoor persoonlijk evenement te geven.

Puur Amsterdam Bedrijfsuitjes Blog

Welke eigenschappen die jij zelf hebt komen goed van pas tijdens werken in de evenementenbranche?

Ik ben actief in mijn werk, denk graag mee en neem initiatief. Dat komt erg goed van pas, omdat je zo als stagiaire nog meer uit je stagetijd kan halen door te vragen en taken op je te nemen. Daarnaast vind ik het leuk om met mensen te praten en hun interesses en passies te weten te komen. Dit is handig als klanten bellen en ik achter hun wensen moet komen. Ook hou ik van organiseren en plannen. Zorgen dat alles in elkaar past en alles verloopt zoals bedoeld. Zeker in een drukke wereld als de evenementenbranche is dat noodzakelijk!

Ik heb mijn werk goed gedaan als….

Mensen blij worden van mijn event. Ik heb onlangs gewerkt op een groot event van een collega en daar zag je iedereen echt genieten. Zo mooi! Als je een complex evenement soepel kan laten verlopen en de gasten onbezorgd genieten, draag je iets bij aan een bedrijf en hun interne samenwerking. Daar geloof ik echt in!
Puur Amsterdam Bedrijfsuitjes Blog

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Over vijf jaar ben ik dertig. Ik ben dan zeker nog werkzaam in de evenementenwereld, want ik vind dit zo ik ontzettend leuk! Het belangrijkste vind ik dat er ontwikkeling en uitdaging in mijn werk zit. Bij Puur* Feesten kan ik ontzettend veel leren en daarom vind ik deze groei nu heel gaaf! Ik ben benieuwd wat dit mij gaat brengen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief