Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Puur* Amsterdam nog sterker en leuker met Laurens Keuning erbij…en hij neemt nog taartjes voor ons mee ook!

 

konika Minolta 235 by you.

Laurens Keuning samen met collega Daisy Durlacher

Sinds gisteren hebben we een nieuwe collega bij Puur Amsterdam. We hebben de mooie traditie dat je dan gelijk de stad mag gaan verkennen.  Niet erg nu het eindelijk lente is…Laurens zelf zorgde ook voor een nieuwe traditie; taart op je eerste dag! Mmmmm.

Hier een exclusief verslag van de avontuurlijke wandeling door Laurens Keuning

Daar sta je dan, met een afspraak om 11 uur bij restaurant David en Goliath voor een wandeling met een van de heren van het Gilde Amsterdam. Dit zijn mensen die hun levenlang al het hart bij onze hoofdstad hebben liggen. Ikzelf, Laurens Keuning, ben een jongen van 21 die tot voor deze dag nog totaal onbekend was in Amsterdam. Samen met je begeleider van de dag drink je even een kop koffie en leert je groepje kennen. 2 oude dames, Lidi en Tinie, vonden alles al prachtig en geweldig voor we überhaupt begonnen waren. Daar gingen we dan, met de soos op stap.
We begonnen bij het grote klooster waar ook het restaurant in gehuisvest is, ongelofelijk mooi en groot. Echt een koloniaal pand midden in de stad Amsterdam. Onze trip zou zich richten op De Jordaan, 1 van de bekendste Wijken in de stad. De plek waar de bewoners Amsterdams spreken en zweren bij Hazes. Fantastische smalle straatjes als “Hazenstraat”, “Rozenstraat” de “Anjeliersstraat” kwamen voorbij, hier waar ook de oude winkeltjes te vinden zijn. Karel en Adri wisten over ieder hoekje iets te vertellen, tot in de kleinste details. Duidelijk was dat zij hier hun levenlang al woonden en trots waren op wat hun Amsterdam allemaal te bieden heeft.

Adri was overigens een aspirant rondleider die nog de kleine kneepjes van het vak leerde, maar duidelijk al een eigen visie over de tocht had. Ze zouden het wel even samen doen, ter illustratie; de wandeling zou 2 uurtjes duren, maar na 2,5 uur waren we nog niet op de helft!

Voordeel hiervan is dat je op de kleinste binnenhofjes en meest antieke winkeltjes komt, aan de andere kant is het wel heel erg langdradig en gericht op senioren. De Jordaan is een woonwijk die fantastisch opgebouwd is, met ook een heel duidelijk beeld van de bouwstijlen door de jaren heen. Een absolute aanrader, maar aan de andere kant is het wel zo dat het een woonwijk is en je eigenlijk bij 3 leuke straten alles wel gezien hebt. Met gepassioneerde oude mensen op stap gaan is leerzaam, zeer zeker, maar in mijn mening niet triggerend genoeg voor mensen tot de 50 jaar.

Zou je iemand voor de groep zetten die een stuk jonger is met de humor en uitgesprokenheid van een “Amsterdammer”, dan gaat het meteen veel meer leven. Natuurlijk wil je geschiedenis horen, maar ook de sappige verhalen, plekjes en hotspots. Conclusie: Een veel beter straatbeeld van deze mooie stad, het heeft me stiekem wel een liefde voor Amsterdam gegeven. Maar ook een wat saaie wandeling, mooi door de omgeving en inwoners, maar daar lette je dan zelf ook op. Super mogelijkheden voor ook mijn leeftijd, maar niet bij deze organisatie.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief