Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Ook zo lekker : Amsterdam inspiratie ! De twitter lekkerlijst deel 1.

Ik geloof in twitter;  Eén vraag en gelijk 278 tips!. De één nog heerlijker dan de ander…Daarom elke maand de  5  beste plekken en wat je daar ECHT moet bestellen. Ben je er klaar voor?

tip 1

Lekkerste zalm van Amsterdam?

Mexicaans restaurant by you.

Dat is een makkie. La Margarita natuurlijk. Net achter rondvaart rederij Kooij in de Langebrugsteeg nummer 6. Een soort Cheers…maar dan Mexicaans..;-) @kouwenoord is een groupie van de zalm.  Beste van Amsterdam volgens hem . Vooral de gegrilde.

tip 2

Lekkerste kaasfondue ?

Oei dat is moeilijker… de strijd gaat tussen het restaurant Karbeel en cafe Bern. Denk toch dat Het Karbeel wint op de Warmoesstraat. Heerlijke variaties zoals kaasfondue Napoli met  Gruyere , Mozzarella, zongedroogde tomaten en basilicum. Maar we kregen ook de tip Fondue & Fondue op de Overtoom. Mag je zelfs je eigen fondue maken als het niet te druk is..

tip 3

Beste Sushi?

sushi by you.

Mijn absolute favoriet is Sushi in de taksteeg.  Van @annaMvos ook.  Ik ga standaard voor de Maki Mix menu met flesje Spa Blauw. Met een tasje en stokje wandel ik dan richting bankje op het Spui of museumplein . Niets zo heerlijk als op een mooie  plek genieten van de stad en sushi.

sushi picknick met @jojanneke by you.

pssst Tokyo cafe is volgens @rriane een tip ook lekker. Ook maar eens proberen dan.

tip 4

En de lekkerste taart dan?

 

Taart, taart en nog eens taart. Ook deze uitdaging durf ik aan! Tientallen tips over de allerlekkerste taart kwamen mijn kant op. Twee plekken staken met kop en schouders boven de andere uit. Men roemde de plek www.gartine.nl en www.debakkerwinkel.nl in de warmoesstraat.  Gartine is ook hemels @bregisback had het over de vlierbessenpresse. Zelf smelt ik voor de fluwelen chocoladetaart. Bij de bakkerswinkel ben ik verliefd op hun worteltaart. Maar er is meer….

@rust zweert bij de appeltaart van @7 in de scheldestraat.

@catelijnex is en @rutno zijn  helemaal weg van Winkel bij de Noordermarkt.  Ook zo’n evergreen. Tientallen appeltaartjes per minuut vliegen over de toonbank. Doen dus!

Dame @arispens maakt het nog erger bij de volledige opsomming van haar favorieten bij Kuyt. Alles is hier gewoon erg lekker. Maar ze noemde vooral de lemon merengue pie, de rasberry cheesecake en de griesmeeltaart. Ai ai.

En pobeer ook de chocolade mascarpone taart bij Brix met een vleugje Jazz.  Tip Liannevanvliet en de lemonpie van Greenwoods op het singel.

Tenslotte;  @gijsmoonen wil dat je in de Nes op zoek gaat naar Kerkwijk voor de perentaart…MMMmmmmm

tip 5

Biefstuk?

@hapte en ook ons Puur teamlid  @daisdurlacher zijn liefhebbers van het beste van het beste. De meest overheerlijke biefstuk is te vinden bij Loetje in Amsterdam Zuid… Op wandelafstand van het museumplein.

RECEPT !!! Om je ook thuis te laten genieten zocht ik speciaal voor jou het Ossenhaas biefstuk Loetje recept op… Let op! Margarine en de pan niet afspoelen met afwasmiddel dus. Eet smakelijk

Volgende nieuwsbrief gaan we op zoek naar de beste Pannenkoeken, Tapas, broodje geitenkaas, Thai en kroketten van Amsterdam.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief