Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Het team wordt sterker….Mag ik je voorstellen aan Phoebe Tang?

Deze week is Phoebe begonnen bij ons.

Ze is al halverwege het vaste ritueel. Je inlezen in de mooie dingen die je kunt doen in Amsterdam, kijken wat we beloven op de site en dan de laatste stap…

Meelopen met een gids in Amsterdam.

Hieronder haar verslag:

Wandeling Jordaan

Ik had om 11:00 een wandeling met een gids. Er zouden nog 3 andere mensen meelopen uit Amersfoort maar die kwamen niet meer opdagen. Dus liepen we na een half uur later met zijn tweeën naar de Jordaan toe. Het regende zo hard dat we eerst naar Magna Plaza gingen daar ging hij een stukje over de geschiedenis vertellen. Daarna liepen we weer door naar de Westermarkt. Hij legde de bij de eerste gracht uit en dat was de Singel. De stad is omringd met grachten. Een grote cirkel om de stad. Daarna legde hij het homomonument uit dat het een grote driehoek is op het plein. Meeste homofeesten daar worden gegeven. Daarna gingen vertelde hij over de Westerkerk en gingen we naar binnen om een kijkje te nemen.

Toen liepen we rechtstreeks naar de Jordaan. We kwamen onderweg een 2 huizen tegen met grote rode houten ramen. Dat vond ik heel apart. De aparte woningen die voorbij liepen en de velen cafés vond ik erg bijzonder. Je komt in straten waar je normaal nooit komt. Daarna liepen we in de straten die genoemd zijn naar bloemen en ook waar elke maandag de Noordermarkt wordt gehouden. Ik vond het erg apart dat de straten naar bloemennamen zijn vernoemd. De gids liet me ook paar hofjes zien dat vond ik zo apart dat je dan een hof binnenkomt en dan zie je nog een aantal huizen of flats staan. Veel studenten zitten daar ik vond het erg mooi van binnen de architectuur en de bloemen. Ook was interessant dat de panden vernoemd zijn naar de naam van het beroep dus timmerman, smid enz en daar wonen nu gewoon particulieren eronder.

Ik vond het plein waar het standbeeld van Thijs staat ook erg leuk. Er zit zelfs een cafe van hem en een markt. Hij vertelde ook dat de Westerstraat gedempt is omdat er vroeger een gracht was maar dat wilde ze weer doen maar mensen waren erop tegen omdat er geen parkeerplaatsen meer zijn. Wat ik ook erg bijzonder vond is de Stadsdeel leningbank. Als je erg krap zit kan je kostbare spullen daar brengen en dan kijken ze wat de waarde is en dan krijg je er een bepaald bedrag voor. Wil je het later ooit terug krijgen kan je het weer voor het zelfde bedrag terugkopen. Soms komen mensen niet meer terug en dan is er een keer per maand een veiling en dan kan je tegen een hele goede prijs mooie spullen kopen. Daarna kwamen we op de grens van de Jordaan. Mijn tocht eindigde ergens in de Jordaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief