Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Feest trends, catering & de meest populaire thema’s

Een personeelsfeest of bedrijfsfeest is makkelijk tot een succes te maken. Volg je gevoel, kies de juiste feest trends en vertrouw de juiste mensen! Hieronder vind je een aantal tips en Feest trends bij het organiseren van een onvergetelijk feest.

Feest trends

Eten en drinken
Aan personeelsverenigingen en feestcomités is het vaak de oneerbare taak om activiteiten te verzinnen waar het merendeel van het personeel zich toe aangesproken voelt. Vaak wordt gekozen voor een doe-activiteit. Nu koken en eten als nationale hobby lijkt te zijn geadopteerd, aangejaagd door de almaar groter wordende groep foodies, winnen culinaire activiteiten bij bedrijfsuitjes aan populariteit.

Kooktrends
Hierin worden de kooktrends nauw gevolgd. Zo ging het van taart decoreren en bonbons maken, naar cupcakes versieren en macarons maken. Niets zo leuk als eerst samen koken en het daarna samen opeten. Voor wie in zijn zaak een behoorlijke keuken heeft, zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos. Maar ook als je geen focus hebt op eten, is er alsnog genoeg te kiezen. Denk aan een workshop cocktailshaken, een bartraining waarbij de kunst van het biertappen door een echte kastelein wordt geleerd, een baristatraining of een proeverij van wijn, speciaalbier, port of whisky.

Workshop

Culinaire arrangementen
Anna-Maria Giannattasio is oprichter en eigenaar van evenementenbureau Puur* – met activiteiten in Utrecht en Amsterdam. Zij werkt nu al volop samen met lokale ondernemers – restaurants, kroegen en cateraars – bij de samenstelling van haar dag- en avondarrangementen. “Programma’s worden afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever op maat samengesteld. We zien inderdaad dat culinaire arrangementen populair zijn. Culinaire wandeltochten, proeverijen of workshops zijn in trek en bewegen mee met de feest trends. Momenteel zijn Aziatische kookworkshops bijvoorbeeld in.”

Echtheid
“Ik merk dat mensen en bedrijven vooral op zoek zijn naar echtheid. Als ze rondgeleid worden door een stadsgids willen ze een bevlogen verhaal horen en geen standaard riedel die wordt afgedraaid. Als ze een proeverij boeken, willen ze ook écht culinair verrast worden, en als ze een workshop cocktailshaken volgen, willen ze het leren van een echte professional en niet van een werkstudent die net zijn melktandjes heeft gewisseld.”

Kansen
Voor horecaondernemers liggen er kansen, door hier zelf op in te spelen of aansluiting te zoeken bij gespecialiseerde eventbureaus. Anna Maria: “Als eventorganisator ga ik zelf actief op zoek naar horecabedrijven en -ondernemers die aansluiten bij wat ik geloof en wil uitstralen. Het is een soort huwelijk dat je sluit, de liefde moet echt van twee kanten komen en je moet elkaar goed kunnen aanvoelen. Als ik kijk naar mezelf, ben ik specifiek op zoek naar horecapartners met hetzelfde DNA, die snappen wat de essentie van gastvrijheid is en die daar dezelfde twinkeling in hun ogen van krijgen. In Amsterdam werk ik bijvoorbeeld graag samen met Proeflokaal Arendsnest op de Herengracht waar ze met echte bierspecialisten en topmensen werken.”

Bron: Drink inspiration Magazine

Event-smaakmakers. 

Cultuur of goede muziek is prachtig maar raakt je pas echt als je lekker hebt gegeten. Eventcatering is een ambacht. Daarom geloven wij in het WAUW-effect: eerlijke, goede catering op het juiste moment. Je neemt een hap en denkt “WAUW’. Presentatie en timing maken het af. Dat zijn échte event-smaakmakers. Net even anders en toch puur blijven. Ons rijtje eventcatering tips: 

Designfood: verras je gasten met unieke smaken. Viooltjesijs op eetbare borden. Hutspot uit een hoorntje. Verftubes met heerlijke smeersels zoals auberginekaviaar of mousse van gerookte zalm. Smakelijk water gekleurd door komkommerlinten, watermeloen en lavendel. Sushitorens. En dan niet deftig te weinig maar lekker veel! 

Puur Proeverijen  Experts die trots zijn op hun product. Jij proeft, wij leggen uit. Kun je geblinddoekt raden welke wijn, chocolade, oester of likeur je  proeft? Mmmm, ontdek je favoriete smaak en leer van elke hap of slok. 

Prosecco proeverij

Kroketje? Een heuse snackwand tijdens je event. En geen muntjes nodig! Lekker kroketje of kaassoufflé trekken. Ook leuk…juist een hele chique hap! Een snackwand vol garnalen ‘croquetten’, verfijnde amuses of tapashapjes… 

Candy-girls  Vreemde mooie ogen dwingen. Onze smaakdames verwennen je gasten met een smakelijke proef-ervaring. Wat past? Engelachtige meisjes met drankjes in reageerbuisjes. Kaasmeisjes met echt goede Hollandse kazen, bitterballen of puntzakjes met dikke frieten. Hawaï-girls met halve kokosnoten en fruitige mixjes. Macaronladies met een regenboog aan gekleurde macarons in tientallen verfijnde smaken. 

Beat the crisis: durf jij het aan? Smakelijke gerechten gemaakt van de minder gangbare delen van een dier of zelfs insecten. Ooit weleens slang gehad van de BBQ? Heerlijk mals en smaakvol. Beetje kipsmaak. Of krekellolly’s en gefrituurde sprinkhanen met chocoladesaus? Wij houden van spannend en avontuurlijk lekker! 

Halloween thema 

Ben je helemaal gesloopt na ADE (Amsterdam Dance Event). Volledig naar de Filistijnen gegaan en voel je je net een zombie?  Houd dat gevoel dan nog even vast. Want op zaterdag 31 oktober vindt de Amsterdam Halloween Parade en Party plaats. Een griezelig en bijzonder Halloween thema feest in hartje Amsterdam. 

Freaks, Frankensteins en monsters… Eén grote Halloween-optocht van freaks, Frankensteins, zombies en monsters van het Rokin naar de Westergasfabriek. En dan hebben we het niet over volwassenen met gênante pruiken en ketchupbloedwonden. This is the real deal! Gave kostuums, angstaanjagend goede grime en special effects. Blijf nog even in de partymodus, slapen komt later wel! Gaaf om mee te lopen, maar een kijkje langs de lijn mag natuurlijk ook. En het is nog gratis ook. 

Let’s get this party started! Kun je er na de optocht geen genoeg van krijgen, dan zijn er her en der in Amsterdam nog wel wat feestjes. O.a. Amsterdam Halloween party: immortal fame op het Westergasterrein. Lekker handig, want daar eindigt de optocht ook. En je kunt ook nog naar The Monster Bash Halloween costume party in Panama. Ben je helemaal gesloopt en kun je geen stap meer verzetten? Boek dan een loveseat in Tuschinki tijdens de Halloween Horror Show. Lekker onderuitgezakt popcorn eten en enge dromen kweken. Have fun! 

Halloween horror night

Wist je trouwens dat je bij ons ook je eigen Halloween Horror Night kunt boeken? Het ultieme moment om de grijze muizen van de afdeling de kans te geven voor een keer te stralen als freaky horrorheld! 😉 Kunnen jullie er daarna weer een paar maanden tegenaan! Dus boek nu jullie eigen Halloween thema feest! Klaar met de horror? Dan hebben we ook nog waanzinnig veel andere leuke thema’s: Back to the Future, Bal Masque, Winter Wonderland 

Bron: Drink inspiration Magazine 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een eigen feest? Onze eventexperts helpen je graag! Klik HIER of bel naar 020-6260016 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief