Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Puur opent Social Media Club Amsterdam… de tips en de slides!

Gisteren ging de eerste, echte en enige Social Media Club Amsterdam van start. Er was mij¬†door Erno Hannink gevraagd om te spreken over het inzetten van Sociale Media voor de innovatie ondernemer van de toekomst. Ik dus. Logische keuze wat ik ben Twittergoeroe, ondernemer, Amsterdams en puur ūüėČ

Hieronder de tips. hoor graag jullie reacties. Mee eens?

TIP 1
Begin niet aan Social Media als je er geen zin in hebt! Social Media werkt alleen als het passie, energie en een soort obsessie uitstraalt. Dus het is ja of nee. Is je antwoord JA ; ga naar tip twee. Is het NEE;  zet een kop koffie, sluit je pc af en ga wat anders doen…aardappelen schillen of zo.

TIP 2
Kies de kanalen van Social Media die bij je branche passen.¬†√ďf juist niet. Het gaat om het wakker schudden van je klanten. Lijkt me eigenlijk heel verassend om juist op You Tube een boekhouder enthousiast te zien vertellen over zijn nieuwste ontdekkingen en systemen (echt!).¬†Of een¬†paaldanseres die een slideshow maakt op¬†slideshare¬†over haar meest fantastische acrobatische toeren en hoe je dat ook thuis kunt¬†uithalen voor manlief. Zoiets maakt me betrokken en ik geloof sneller dat ze goed in hun vak zijn en extra hun best voor me doen‚Ķ

De kanalen die Puur Amsterdam gebruikt;

Facebook
Hyves
Animoto
Flickr
You Tube
Slideshare
Bedrijfsblog
Life blog
Dutch Cow Girls
Plaatselijke krantje
US Holland

TIP 3
Hou van Social Media, maak er tijd voor vrij en wees oprecht. Al is de leugen nog zo snel….enzovoort. Het gaat om actie en reactie. Alleen zenden werkt alleen als je Erben Wennemars of Borsato heet. Wees open voor kritiek en reageer snel op ontwikkelingen in je branche. Zelf heb ik altijd een camera bij me , twitter ik 24/7 en ben dol op de foto-site Flickr. Kijk naar je eigen wereld en branche alsof je een verbaasde kleuter bent die eindelijk alleen naar de bakker mag van mama.  Deel je gedachten, de dingen waar je verrukt over bent en je gal. ( ja dat mag ook).

TIP 4
Social Media is geen vervanging van het andere netwerken met bier en bitterbal. Het is en/en. Natuurlijk is het heerlijk om vanuit huis met krullers in het haar en pantoffelste brallen over bizznizz. Maar het echte leven lonkt. Bezoek een event en geniet ervan.

Hier de komende agenda:

Nieuwjaarsborrel twitter
Twittertea (ladies only)
Media Ning
Twitterdisco

TIP 5
Wees niet kieskeurig. Het gevaar van Social Media is te vergelijken met een etentje met je schoonfamilie.¬†Dezelfde val. ¬†Als je niet oppast zit je de hele avond alleen maar in je eigen ”kring‚Äô.¬† Durf eens en andere stoel te¬†pakken en vraag!¬†¬†Kijk verder dan je¬†neus lang is. Mijn theorie; Social media kan een goede vervanging zijn voor bestaande media ( krant, tv, radio) zolang je de juiste sites/ mensen/ blogs/ video”s ¬†volgt. Kies dus niet alleen je lieve dartvrienden en collega‚Äôs maar volg ook mensen die je anders¬† tegen¬†komt EN LEER DAARVAN!
Kom erachter wat er speelt bij die generatie, beroepsgroep of fanaten. Social media is d√© manier om grip te krijgen op gedachtenstromen van ‚Äėthe crowd‚Äô.
TIP 6
Bedrijf Social Media zoals je ook leeft. Heb nooit spijt , nooit angst …maar pas wel op. Zoals mijn wijze Italiaanse vader altijd zegt;   Woorden zijn als kersen… je denkt dat je er één pakt en plots heb je er meer in je hand. Woorden en opmerkingen kunnen een eigen leven gaan leiden en schade toebrengen aan geliefden, je bedrijf of je naam. Discussie en wrijving is niet slecht… dat is juist het zout op het ei. Maar te veel zout is slecht voor je gezondheid.
TIP 7
Bouw bruggen en durf te vragen. Dit behoeft geen uitleg. Sociale Media is een creatieve vijver waar ondernemers zicht hebben op de kwaliteit van de maker. En nog mooier;  de reacties van hun  klanten  daar op. Mooi voorbeeld ; de geweldenaars punkmedia.nl en burorust.nl Hou van hun werk en gedachten.
TIP 8
Blijf niet stil staan. Lees, leer en leef je uit! Sociale media is constant in beweging. De vroege vogels verkassen van nieuw strandje naar nieuw strandje. Ontdek en pas toe. Mijn ontdekking gisteren was dit geweldige robotje die een startpagina voor je maakt over elk onderwerp: addictomatic.com. En zo is er elke dag wel wat ūüėČ
TIP 9
Er is geen dwang maar laat niemand in de steek.  Hou regelmaat aan in het vul kanalen als you tube, blogs en twitter constant. Plantjes hebben water nodig om te groeien. Sociale Media liefde, aandacht en energie.
TIP 10
Neem het allemaal niet zo serieus. Kernwoorden zijn FUN, HILARISCH, PASSIE, GENIETEN en SCHERP. Zwaar op de hand is wel goed. Maar laat soms die haren los en stap uit je ritme. Het leven is leuk en altijd te kort.

Nieuwsgierig naar de woorden er bij? Ik geef graag presentaties. Neem contact met me op! 020 6260016.
De presentatie vind je hier: www.slideshare.net/puur/anna-maria-giannattasio-puur-opent-social-media-club-amsterdam

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief