Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

De beste fietsroutes in Amsterdam

Foto: Instagram @gabriele_iraci )⠀

Amsterdam is een stad die je het beste per fiets kunt verkennen. De smalle straatjes, imposante gebouwen en iconische bruggen – alles lijkt net even mooier vanaf een fiets. Of je nu een doorgewinterde Amsterdammer bent of de stad voor het eerst bezoekt , deze fietsroutes laten je de stad op z’n best zien.

Leestijd: 3 minuten

1. De klassieke grachtengordel route

Begin je dag met een rit door de historische grachtengordel. Start bij het Centraal Station en fiets langs de Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht en Singel. En… kleine lifehack van mij om de volgorde van deze grachten te onthouden: Piet Koopt Hoge Schoenen. Later ben je mij dankbaar! Terug naar de route, deze neemt je mee langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Amsterdam, zoals de Westerkerk en het Anne Frank Huis. Vergeet niet om af en toe te stoppen voor een foto of een koffietje bij een van de gezellige cafés aan het water.

Kleine tip van mij: De ochtend is het beste moment om deze route te fietsen, want dan is het nog relatief rustig op de grachten.

2. Van oud naar nieuw: Een reis door de tijd

Fiets vanuit de historische Jordaan naar het moderne Oostelijk havengebied. Begin je tocht in de Jordaan, bekend om zijn smalle straatjes, kunstgaleries en gezellige mensen. Vanaf daar kun je doorsteken naar de Haarlemmerstraat en richting het Oosterdok. In het Oostelijk Havengebied zie je hoe Amsterdam zich heeft ontwikkeld met moderne architectuur zoals het Eye Filmmuseum en het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Tip numero 2: Stop onderweg bij de NDSM-werf, een voormalige scheepswerf die is omgetoverd tot een creatieve hotspot vol street art, cafés en evenementen.

3. Natuur in de stad: Het Vondelpark en Amsterdamse Bos

Zin in wat groen? Start je fietstocht in het Vondelpark, het populairste park van Amsterdam. Fiets door de kronkelende paden en langs vijvers vol waterlelies vanuit het Vondelpark kun je via het zuidelijke deel van de stad doorfietsen naar het Amsterdamse Bos, een gigantisch park dat perfect is voor een picknick of een ontspannen middag met een ijskoud biertje in je hand, lekker man!

Nog een tip van de sluier: Dit is een perfecte route voor een zonnige dag, vooral als je wilt ontsnappen aan de drukte van de stad.

4. Het multiculturele Amsterdam: Fiets door de Pijp en Oost

Ontdek het multiculturele hart van Amsterdam door de wijken De Pijp en Amsterdam-Oost. Begin je tocht bij de Albert Cuypmarkt in de Pijp, waar je allerlei internationale lekkernijen kunt proeven. Fiets daarna door naar het Oosterpark in Amsterdam-Oost, een wijk die bekend staat om zijn diversiteit en hippe eetgelegenheden. Deze route biedt je een kleurrijke mix van culturen en smaken.

Tip 4: Plan een lunchpauze bij een van de vele Surinaamse of Turkse restaurants in Oost voor een culinaire ervaring die je niet snel zult vergeten.

5. De architectuurroute: Van historisch naar hypermodern

Amsterdam staat bekend om zijn unieke architectuur. Deze route neemt je mee langs zowel historische gebouwen als moderne meesterwerken. Begin bij de grachtenpanden in de Gouden Bocht, fiets door naar het Centraal Station en eindig bij de Zuidas, het zakelijke district van Amsterdam waar de nieuwste wolkenkrabbers de skyline bepalen.

Tip 5: Combineer deze route met een bezoek aan het Amsterdam Museum of het Stedelijk museum om meer te leren over de geschiedenis en toekomst van Amsterdamse architectuur.

Waarom fietsen in Amsterdam?

Fietsen in Amsterdam is niet alleen een handige manier om de stad te verkennen, het is ook een geweldige manier om je onder te dompelen in het dagelijks leven van de Amsterdammers. Of je nu langs de grachten glijdt, door groene parken fietst of de verborgen hoekjes van de stad ontdekt, op de fiets voel je de vrijheid en het avontuur dat Amsterdam te bieden heeft.

Jesse is jouw Amsterdam expert

Dol op Nederlandstalige muziek en verliefd op de Jordaan – dat ben ik, Jesse Schotanus!  Of je nu op zoek bent naar het perfecte bedrijfsuitje, een uniek event of een effectieve teambuilding activiteit, ik sta voor je klaar. Van Amsterdam tot Rotterdam, en van Utrecht tot Den Haag – ik help je om van jouw dag een groot succes te maken. Bel of mail Puur* Amsterdam en we sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Dol op Nederlandstalige muziek en verliefd op de Jordaan – dat ben ik, Jesse Schotanus! 

Of je nu op zoek bent naar het perfecte bedrijfsuitje, een uniek event of een effectieve teambuilding activiteit, ik sta voor je klaar. Van Amsterdam tot Rotterdam, en van Utrecht tot Den Haag – ik help je om van jouw dag een groot succes te maken.

Bel of mail Puur* Amsterdam en we sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

 

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief