Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

De Amsterdamse favorieten van Maurice

Leestijd: 3-5 minuten, geschreven door Maurice Groeneveld
Als echte Aalsmeerder ben ik van jongs af aan al te vinden geweest in Amsterdam. Ik ken deze prachtige stad dan ook vanuit mijn broekzak. Lees snel verder voor al mijn favoriete plekjes voor een heerlijke zomer in eigen land!

 

Cafe In De Waag
Mocht je een historisch plekje in het centrum van Amsterdam zoeken ben je bij In De Waag op de goeie plek. In De Waag was vroeger de stadspoort van Amsterdam en is midden op de Nieuwmarkt te vinden. Ik kwam als klein kind er bijna wekelijks met mijn opa waardoor ik er nog altijd speciale herinneringen aan heb! Daarnaast is Cafe In De Weg ideaal voor Personeelsuitjes of Feesten. 

De Brabantse Aap
Wanneer je aan het shoppen of aan het rondlopen bent in Amsterdam is De Brabantse Aap een fijne plek om even tot rust te komen. Op ‘t Spui kan je hier heerlijk eten en drinken en ondertussen genieten van alle mensen die langskomen. De naam van het restaurant komt voor van een orgeldraaier uit Brabant die een klein aapje had dat op de muziek danste en met de pet rondging om geld op te halen. Dit maakt het een leuke plek om te bezoeken wanneer je in Amsterdam bent!

 

 

Waterkant
Tijdens het werken bij Puur heb ik de Waterkant in Amsterdam voor het eerst leren kennen. Zelf ben ik een paar jaar geleden naar het prachtige Suriname op vakantie geweest waar de ‘echte’ Waterkant is. Hier kijk je uit op de Suriname rivier waar het rustgevend is. De eigenaren van de Waterkant in Amsterdam hebben geprobeerd dit na te maken midden in de stad met een uitzicht op de Singelgracht, en met de Surinaamse vibe!

Delirium
Mocht je in de buurt zijn van Centraal Station in Amsterdam moet je zeker een keer langsgaan bij Delirium! Met het grootste terras aan het IJ en meer dan 500 speciaal bieren is het een prachtige plek om op het terras te gaan zitten. Tussen meer dan 500 bieren is het natuurlijk lastig kiezen, daarom een tip van mij: het roze olifanten bier! Daarnaast kan je hier ook nog heerlijk eten met zowel grote als kleine groepen.

 

Mijn andere favorieten

De Posthumus
De Posthumus is een winkel in Amsterdam waar de historie van afdruipt. Het is een winkel die gespecialiseerd is in alles rondom papier, stempels en drukwerk. Ook al heb je niet de intentie om er iets te kopen is het zeker een leuke ervaring om er zelf te gaan kijken.

Puur Amsterdam Bedrijfsuitjes Blog
Foto door Sloepdelen

Sloepdelen
Één van de leukste manieren om Amsterdam beter te leren kennen is vanaf het water. Mocht je met een mooie sloep zelf te willen varen in Amsterdam ben je bij Sloepdelen aan het juiste adres. Hiermee kan je de prachtige Amsterdamse grachten bewonderen en genieten van een Rondvaart. 

De Vondelbunker
De Vondelbunker is een cultureel centrum gerund door vrijwilligers midden in Amsterdam. De bunker is gemaakt om de bewoners van Amsterdam te kunnen beschermen in oorlogstijd, echter is dat gelukkig momenteel niet meer nodig. Het is een leuke plek om een keer te bezoeken en te bekijken hoe de bunker een hele andere bestemming heeft gekregen in Amsterdam.

Puur Amsterdam Bedrijfsuitjes Blog
Foto door Jacob Hooi & C.o. B.V.

Jacob Hooy & C.o.
Alleen al de website van Jacob Hooy & C.o. is de moeite waard. Het is een kruidenkraam op de Amsterdamse Nieuwmarkt sinds 1743. De winkel laat je de tijd van de V.O.C. herleven die de zeeën trotseren om de oosterse kruiden en specerijen in Nederland te krijgen, gelukkig gaat het momenteel een stuk makkelijker. De eigenaar Jacob Hooy draagt graag zijn kennis uit aan iedereen die de winkel bezoekt en levert nog steeds aan mensen en winkels over de hele wereld.

Gebroeders Niemeijer
Gebr. Niemeijer is een Franse bakkerij gevestigd in het hartje van Amsterdam op De Korte Nieuwendijk. Naast de heerlijke broden en patisserie kan je hier genieten van het historische pand met art deco plafond. Zeker een aanrader om een broodje te halen ?.

 

Puur Amsterdam Bedrijfsuitjes Blog

 

Maurice Groeneveld maakt onderdeel uit van het productieteam van Puur*.
Zijn eerste opdracht voor Puur* was toen hij 14 jaar oud was. Intussen is hij doorgegroeid tot Eventexpert. Nu deelt hij zijn kennis over events en Amsterdam in zijn blogs voor Puuramsterdam.nl.

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief