Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Amsterdam Pride 2024 – alle ins en outs!

Ik ben heel enthousiast om jullie mee te nemen op een kleurrijke en feestelijke reis door Amsterdam Pride 2024. Dit jaarlijkse evenement is een van de meest  iconische vieringen van liefde en diversiteit ter wereld. Of je nu een local bent of van ver komt om de magie van deze stad te ervaren, deze gids geeft je alle ins en outs die je nodig hebt om van Amsterdam Pride 2024 een onvergetelijke ervaring te maken. Trek je meest flamboyante outfit aan en laten we beginnen!

Leestijd: 5 minuten

Geschreven door: Jesse Schotanus, Amsterdam-liefhebber in hart en nieren

Wat is Amsterdam Pride?

Pride is meer dan een parade; het is een week vol evenementen, feesten en activiteiten die de LHBTQIA+  gemeenschap vieren. Dit jaar vindt het plaats van 27 juli tot en met 4 augustus 2024. het thema is “Together “- een oproep om stijl bij te staan hoe ver we zijn gekomen, de overwinningen te vieren en samen een inclusieve toekomst te bouwen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pride Amsterdam (@prideamsterdam)

De hoogtepunten van Amsterdam Pride 2024

1. Canal Parade

De wereldberoemde Canal Parade op zaterdag 3 augustus is zonder twijfel het hoogtepunt van de week. Verwacht een spektakel van prachtig versierde boten, uitbundige outfits en muziek die door de grachten schalt. Zorg dat je op tijd een plekje vindt langs de route, want het wordt druk!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pride Amsterdam (@prideamsterdam)


2. Pride March

De Pride March op zaterdag 27 juli is de officiële opening van de Pride Week. Duizenden mensen lopen mee vanaf het Homomonument naar het Vondelpark, waar een groot festival plaatsvindt. het is een krachtige manier om solidariteit te tonen en de Pride Week te beginnen met een knal!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pride Amsterdam (@prideamsterdam)

3. Street Parties

De hele week door worden verschillenden straten in Amsterdam omgetoberd tot feestlocaties. Van de Reguliersdwarsstraat tot de Zeedijk, elke hoek van de stad bruist van energie en de muziek. Vergeet niet je dansschoenen mee te nemen!

4. Open Air Cinema

Voor degenen die van een iets rustiger tempo houden, biedt de Pride Open Air Cinema in het Vondelpark de perfecte gelegenheid om te ontspannen onder de sterrenhemel en te genieten van films met een LHBTQIA+ thema.

5. Pride at the Beach

Zin in een uitstapje? Bezoek Pride at the Beach in Zandvoort van 30 juli tot en met 1 augustus. Geniet van het strand, de zon en een heleboel festiviteiten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pride Amsterdam (@prideamsterdam)

Handige tips voor een onvergetelijke Pride Week

Plan vooruit: boek je accomodatie vroeg, want Amsterdam Pride trekt bezoekers van over de hele wereld.

Kleed je comfortabel: of je nu gaat voor extravagante kostuums of gewoon iets makkelijks, zorg dat je comfortabel bent.

Hydrateer: de zomer kan heet zijn en met al dat feesten is het belangrijk om genoeg water te drinken.

Gebruik openbaar vervoer: parkeren in Amsterdam is een nachtmerrie tijdens grote evenementen. Gelukkig is het openbaar vervoer uitstekend geregeld.

Wees respectvol: Amsterdam Pride is een viering van diversiteit en inclusiviteit. Respecteer iedereen, ongeacht hoe ze zich kleden of identificeren.

Conclusie

Amsterdam Pride 2024 belooft weer een fantastische ervaring te worden vol liefde, vreugde en samenhorigheid. Of je nu komt om te dansen, protesteren, te vieren of gewoon om te genieten van de sfeer, er is voor ieder wat wils. Dus, kom naar Amsterdam, doe mee aan de festiviteiten en maak deel uit van deze prachtige viering van liefde en diversiteit!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pride Amsterdam (@prideamsterdam)

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief