Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Mmmm wat lekker…vanaf 1 tot 16 november Chocoladefestival Amsterdam

 

Dit gaat zo lekker worden…

Reuze chocolade letters op de Dam, chocolade workshops in Krasnapolsky, Sjakie en de Chocolade fabriek in het Ketelhuis en natuurlijk chocolade wandelingen met Puur* Amsterdam! De eerste twee weken van november is Amsterdam chocolade hoofdstad van de wereld…

Ik weet gewoon niet wat ik allemaal niet wil missen. ik wil alles proeven, ruiken, proberen. Ook nieuwsgierig? Lees persbericht en kijk gauw op www.choca.nu Pak je agenda en mis niets!

 

PERSBERICHT:   CHOCA, het Amsterdamse chocoladefestival

“Zolang het van chocolade is, is het goed.” Met dit motto dompelt Stichting Chocoladefestival van 1 t/m 16 november Amsterdam onder in chocolade. CHOCA is het Amsterdamse chocoladefestival; een evenement dat de vele gezichten van chocolade laat zien.

CHOCA is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij horeca, galeries, patisserieën, bakkerijen, uitgaansgelegenheden en massagesalons de kans krijgen hun ‘kunsten in de chocola’ te presenteren. Amsterdamse ondernemers halen inspiratie uit de eeuwenlange handel en tradities in cacao om een groot 2 weeks chocoladefeest te organiseren voor chocoholics.

Wat is CHOCA?
CHOCA-la-Carte vormt de basis van het festival. Meer dan 60 deelnemende restaurants bieden tijdens CHOCA een speciaal ontwikkelde menukaart aan met diverse CHOCA gerechten. Om de chef-koks te inspireren zijn er masterclasses waar Amsterdamse Chocolatier Kees Raat de chef-koks mee zal nemen in de wondere wereld van chocolade.

Op diverse plekken in Amsterdam vinden CHOCA-experiences plaats die de bezoekers zullen verrassen en inspireren.
* In het Lloyd-hotel is van 1 tot en met 16 november een tentoonstelling van kunstenaar Stephen Shanabrook. Morgue Chocolates: schotwonden, littekens, het dode verminkte lichaam getoond in chocolade. De chocolade is als delicatesse, in prachtige folkoristische dozen verpakt, en transformeert de pijn tot genot. Entree is gratis.
* In het Comedy Theater kunnen bezoekers op 13, 14 en 15 november terecht voor een avond chocoladehumor.
* Chocoromantics kunnen de nacht doorbrengen in de unieke chocolade hotelkamer van Hilton Amsterdam Op 15 november organiseert Hilton voor chocoladeliefhebbers ‘Gran Gala del Cioccolato’ een groots 5-gangen diner inclusief begeleidende wijnen.
* Op het Westergasterrein wordt, in samenwerking met Tony’s Chocolonely, op 1 november chocoladesoep geserveerd tijdens een gratis stadslunch. Lunchtijd: 12.00-15.30. Na afloop van de lunch kunnen bezoekers in het Ketelhuis kijken naar Sjakie en de Chocoladefabriek.
* In de Bijenkorf staat vanaf 1 november het paard van Sint Nicolaas in chocolade! Raad het gewicht van het paard en win je naam in chocoladeletters!

* Puur* Amsterdam organiseert chocolade zintuigen wandelingen.

Op de website www.choca.nu staat, vanaf 18 oktober, een uitgebreide event kalender.

Wat wil CHOCA?

Stichting Chocoladefestival wil de aandacht vestigen op de kwaliteit en herkomst van cacao en chocolade. Waar kan dat beter dan in de grootste cacaohavenstad van de wereld: Amsterdam. De chocolademarkt werd tot nu toe gedomineerd door een relatief goedkoop product met veel suiker, melk en soms toegevoegde palmolie om de productiekosten te verlagen en de marges te verhogen. Kwaliteitschocolade daarentegen, heeft een veel hoger percentage cacao (tot soms 85%). Dit hoge percentage zorgt ervoor dat de boeren veel aandacht moeten geven aan de kwaliteit van de bonen omdat anders de smaak van de chocolade niet goed is. Vandaar dat de markt van kwaliteitsbonen een ander prijsniveau kent dan de markt van de bulk cacao.

Wie is CHOCA?

CHOCA wordt georganiseerd door de Stichting Chocoladefestival en ondersteund door Stichting DOEN, Stadsdeel Centrum, Kamer van Koophandel Amsterdam, Havenbedrijf Amsterdam, Foodcom, ORAM, Barry Callebaut, en Original Beans. De partners van CHOCA zijn DiningCity en Hilton Amsterdam.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief