Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Een fotoworkshop in Amsterdam… de beste manier om je team samen te smelten. Genieten van de stad, elkaar en een stapel foto’s mee naar huis…

Fototips van Puur Amsterdam. Omdat Amsterdam extra mooi is met een doel voor ogen. Onze fotoworkshop is fantastisch; Een fotograaf leert u kijken en klikken. En geeft een lange rij gouden tips hoe u een foto extra bijzonder kan maken. Ook nieuwsgierig?
  • Denk na voordat je schiet. Dus geen foto op de Dam van én het levende standbeeld én de duiven én het paleis én je lief. Focus!
  • De basis! Hoe sta je als je een foto neemt? Leun tegen een (hopelijk schone) muur of brug. Sta recht en stevig. Druk je camera niet twee centimeter lager op het moment van schieten. Klink banaal, maar is vaak het grote verschil tussen een goede scherpe foto of nét niet.
  • Durf dichtbij te komen. Een goede foto sleurt je met de haren erbij. Neem die extra stap en laat je betoveren door de stad. Laat de rimpeling van het water zien, die lach op de Dappermarkt of die brokkelige muur van het grachtenpaleis. Eng hé?
  • Neem een ongewoon standpunt in. Klim op boten, bruggen, trappen of hurk! Een mooie manier om de stad eens ‘anders’ te bekijken en nog gezond ook.
  • Wat wil je scherp hebben? Die twee mensen of de muur ertussen in? Bedenk dat een halfingedrukte knop vaan scherp stelt in het midden. Even scherpstellen en dan pas een bijzondere compositie maken. Zo gepiept en groots effect.
  • Waar is de zon? Onzin natuurlijk dat je met de zon in de rug foto’s moet nemen. Zij-licht maakt gebouwen interessanter en je kunt eindelijk mensen in de ogen aankijken. .
  • Zorg voor decorstukken. Een overhangende tak, een wazige massa mensen in de kalverstraat, een fiets. Dat maakt vaak het verschil tussen een platte foto of een levende foto met diepte.
  • Laatste gouden tip; Zorg voor een spannende compositie. Een goede compositie is geen kwestie van smaak maar durf, emotie en ‘de gulden snede’

Verdeel je te schieten fotobeeld in het volgende plaatje;
Als je onderwerp(en) op 1 van de snijpunten staat, maakt dit je foto spannender. Natuurlijk is dit slechts een richtlijn, en die zijn er om in sommige gevallen van af te wijken.

Maar om je een Amsterdams voorbeeld te geven; Kies eens voor een stadsgezicht zonder horizon in het midden: Kies eens voor 2/3 water of een indrukwekkende lucht. (als die indrukwekkend is).
Zo krijg je meer de focus op het onderwerp waar je de foto voor nam. Hetzelfde met personen of dieren in een foto, plaats ze niet in het midden van je foto, maar geef ze de ruimte: geef ruimte in de denkbeeldige kijkrichting of looprichting, plaats je onderwerp bijvoorbeeld op 1 van de punten van het plaatje van de gulden snede hier beneden, je foto wordt er vaak spannender door!
Foto bewerk en oplaan tips
Wij zijn dol op flickr.com en picasa van google is ook een mooie manier om overzicht te houden en foto”s te bewerken!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief