Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Alles wat je moet weten over Amsterdam Dance Event 2024

Amsterdam Dance Event

Als er één evenement is dat de wereld van elektrische muziek op zijn kop zet, dan is het wel het Amsterdam Dance Event (ADE). Dit jaar, van 16 tot 20 oktober 2024, gaat de stad opnieuw los met honderden evenementen verspreid over de beste locaties van Amsterdam. En laten we eerlijk zijn, je komt hier niet alleen voor de conferenties en workshops, het draait natuurlijk om de vette feestjes die de hele nacht doorgaan! 

Leestijd: 8 minuten

Maar laten we niet vergeten waar het echt om draait: dansen, en dan nog meer dansen. Overdag kun je netwerken en workshops volgen, maar ’s avonds transformeert de stad in een gigantisch festivalterrein met iets voor iedereen. Of je nu houdt van de diepe bassen van techno, de opzwepende ritmes van house, of de experimentele sounds van elektronische muziek, ADE heeft het allemaal.

Het kiezen van het juiste feestje is niet natuurlijk niet makkelijk met all die dikke opties. Daarom maak ik het leven ietsjes makkelijker voor je. Hier is jouw ultieme gids voor de meest onmisbare feesten tijdens ADE 2024:

Woensdag 16 oktober: Awakenings ADE – Marlon Hoffstadt presents Daddycation

Locatie: Gashouder

Tijd: 18:30 – 22:30

Genre: Techno, Trance

Waarom gaan? Awakenings in de Gashouder is een must tijdens ADE. De unieke combinatie van een industrieel sfeertje, keiharde techno en waanzinnige visuals maakt dit een onvergetelijke ervaring. Marlon Hoffstadt, bekend van nummers als ‘I Got You’ en ‘Call Me’, trapt de week af met zijn speciale ‘Daddycation’ set. Verwacht energie van begin tot eind.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marlon Hoffstadt (@marlonhoffstadt)

Oliver Heldens

Locatie: Melkweg

Tijd: 23:00 – 05:00

Genres: Big Room House, House, Techno

Waarom gaan? Oliver Heldens staat bekend om zijn energieke sets die house en techno op de beste manier samenbrengen. De Melkweg is altijd een top locatie, en met een line up als deze, kun je rekenen op een nacht die je niet snel vergeet.

Donderdag 17 oktober ANTS Amsterdam

Locatie: Hemkade 48

Tijd: 21:00 – 06:00

Genres: House, Tech-house

Waarom gaan? ANTS is een van de meest geliefde feesten binnen de house en tech-house scene. Met een line-up die namen als Andrea Oliva, Joris Voorn, en een mysterieuze ‘special guest’ is dit een feestje dat je niet wil missen.

Charlotte de Witte – All Night Long

Locatie: Theater Amsterdam

Tijd: 22:00 – 05:00

Genre: Techno

Waarom gaan? Charlotte de Witte is een icoon in de techno wereld, en als ze een ‘all night long’ set draait, kun je rekenen op een nacht vol duistere beats en intense sferen. Theater Amsterdam biedt bovendien een intieme setting waar de muziek echt centraal staat.

Vrijdag 18 oktober: straf_werk presents FLOW by Franky Rizardo

Locatie: De Kromhouthal

Tijd: 23:00 – 07:00

Genre: House

Waarom gaan? Als je net zoals ik van house houdt, dan moet je bij Franky Rizardo zijn. Deze Nederlandse DJ en producer staat garant voor uplifting beats en een vibe die je de hele nacht in beweging houdt. De Kromhouthal is daarbij de perfecte industriële achtergrond voor een nacht vol house grooves.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Franky Rizardo (@frankyrizardo)

Paradise x Loveland ADE 2024

Locatie: Mediahaven

Tijd: 23:00 – 07:00

Genre: Tech-house

Waarom gaan? Deze samenwerking tussen Paradise en Loveland is al jaren een favoriet. Met Jamie Jones b2b Seth Troxler aan de decks kun je verwachten dat de dansvloer continu vol staat. Mediahaven biedt een unieke setting met meerdere zalen, dus je hebt altijd iets nieuws te ontdekken. En mijn persoonlijke favoriet draait ook: Chris Stüssy. Misschien wel dé man van het moment; kijk maar naar de beelden hieronder. Je moet wel even rekening houden dat het een latertje wordt, of vroegertje, wat jij wil.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CHRIS STUSSY (@chrisstussydj)

Zaterdag 19 oktober No Art ADE Weekender Saturday

Locatie: Hollandsche Manege

Tijd: 14:00 – 23:00

Genre: House

Waarom gaan? Dit is een van de meest unieke locaties tijdens ADE. Dans tussen de paardenstallen in de historische Hollandsche Manege. Het Amsterdamse duo ANOTR is eigenaar van het label No Art, net zoals het gelijknamige feest dat zij organiseren. ANOTR, bekend van hun monsterhit ‘Relax My Eyes’ (183 miljoen streams), reist de wereld rond om de dikste feesten te geven en iedereen verliefd te maken op hun unieke stijl van draaien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door No Art (@noartmusic)

Hoe overleef je ADE?

Met zoveel te doen en zo weinig tijd, is het belangrijk om je ADE-strategie zorgvuldig te plannen. Hier zijn een paar tips:

Plan vooruit: ADE is massaal, en veel evenementen verkopen snel uit. Zorg dat je je tickets vroeg in handen hebt en denk ook aan je accommodatie. Hotels en Airbnb’s vullen zich razendsnel, dus wees er op tijd bij.

Mix & match: probeer niet alleen naar de grote, bekende evenementen te gaan. ADE draait ook om ontdekken. Ga naar die kleine intieme clubavond of een obscure locatie en wie weet ontdek je wel de volgende grote naam in de elektronische muziek.

Neem pauzes: Ja, je bent hier om te feesten, maar onderschat de kracht van een goede nachtrust niet (of een middagdutje). Met vijf dagen vol intensiteit is het belangrijk om op de been te blijven. Vergeet niet goed te eten, genoeg te drinken (en dan bedoel ik water) en af en toe wat rust te nemen.

Geniet van de stad: Amsterdam is meer dan alleen ADE. Neem de tijd om een beetje van de stad te zien. Of het nu een rustige wandeling langs de grachten is of een bezoek aan een van de vele musea, een beetje cultuur snuiven kan je goed doen tussen al het dansen door.

Conclusie

Amsterdam Dance Event 2024 belooft weer een ongeëvenaarde ervaring te worden. Het is meer dan alleen muziek; het is een samensmelting van cultuur, creativiteit en eindeloos dansen. Of je nu een hardcore raver bent, een muziekliefhebber of gewoon nieuwsgierig naar wat de hype is, ADE 2024 biedt voor ieder wat wils. Dus zet je agenda maar vast vol, trek je beste dansschoenen aan en maak je klaar voor vijf dagen vol beats, bass en oneindig veel plezier. Ik zie je daar!

Jesse is jouw Amsterdam expert

Dol op Nederlandstalige muziek en verliefd op de Jordaan – dat ben ik, Jesse Schotanus!  Of je nu op zoek bent naar het perfecte bedrijfsuitje, een uniek event of een effectieve teambuilding activiteit, ik sta voor je klaar. Van Amsterdam tot Rotterdam, en van Utrecht tot Den Haag – ik help je om van jouw dag een groot succes te maken. Bel of mail Puur* Amsterdam en we sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Dol op Nederlandstalige muziek en verliefd op de Jordaan – dat ben ik, Jesse Schotanus! 

Of je nu op zoek bent naar het perfecte bedrijfsuitje, een uniek event of een effectieve teambuilding activiteit, ik sta voor je klaar. Van Amsterdam tot Rotterdam, en van Utrecht tot Den Haag – ik help je om van jouw dag een groot succes te maken.

Bel of mail Puur* Amsterdam en we sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

 

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief