Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

5 dingen die je moet weten voor een geslaagde teambuilding dag

Laten we niet al te negatief beginnen maar een organisatie heeft het zwaar te verduren. Klachten, veranderingen, financiële tegenvallers….STOP! Gelukkig heeft u een sterk team die weet hoe ze met deze uitdagingen om moeten gaan. Toch? Met onderstaande teambuilding tips voor een geslaagde teambuilding dag organiseert u een dijk van een event die de banden tussen collega’s versterkt en de teamspirit boost. Met als doel: betere samenwerking, onderling begrip en maximale inzet van alle talenten.

1. Een duidelijk doel

Geef van te voren duidelijk aan wat het doel is van het teambuilding uitje. Uiteraard moet de dag leuk zijn maar waarom worden de jaarcijfers eigenlijk gepresenteerd en wat bereiken we met het spelen van Expeditie Robinson in het Amsterdamse bos? Het effect en succes van de dag wordt groter als iedereen begrijpt waarom de dag georganiseerd wordt en op deze manier wordt het een geslaagde teambuilding dag.

2. Een overzichtelijke planning

Een stormbaan, speeddaten met collega’s, of toch een rondvaart? De keuze is reuze. Als u wilt kunt u de hele dag volproppen met allerlei programmaonderdelen. Kies alleen de activiteit(en) die past bij het doel van de dag en bij de deelnemers.

3. Ontdek de sterke punten van je teamleden

Elk individu heeft een eigen persoonlijkheid en andere competenties. Vandaar dat elke medewerker een meerwaarde heeft maar tegelijk een reden tot conflict kan zijn. Organiseer een activiteit met een opdracht waarbij iedereen zijn sterke punten kan inzetten. Met een goede en professionele reflectie achteraf krijgt het team naast een leuke middag ook meer inzicht in elkaars talenten.

4. Inspiratie

Bekijk uw kantoorruimte en vraag u af welke locatie het tegenovergestelde is. Raak! Dat is de locatie die zal zorgen voor de meest frisse ideeën en inzichten.  Voeg daar een niet alledaagse Energizer of activiteit aan toe en u zult zien dat collega’s elkaar op een andere manier, en dus beter, leren kennen.

5. Follow-up

Zo, dag voorbij en weer aan het werk? Nee. Zorg voor een terugkoppeling van de geslaagde teambuilding dag. Vraag daarnaast naar de ervaringen van de deelnemers zodat het volgend jaar nog beter en effectiever wordt.

Hulp nodig? Even sparren? Op zoek naar leuke teambuilding ideeën? Zin in een leuk gesprek?
Bel me gerust!

Geschreven door:

Milou Post
Eventplanner Puur* Amsterdam

Sportieve teambuilding 


Onder de rook van Amsterdam, verscholen tussen het groen ligt het uitgestrekte Amsterdamse bos. Het bos is drie keer zo groot als Central Park in New York en wordt jaarlijks door 6 miljoen mensen bezocht. Dat is niet zo gek, de natuur is prachtig en het bos biedt volop mogelijkheden om te sporten en te ontspannen. Het bos is een topbestemming voor een sportief teambuildingsuitje met je collega’s. Met deze top 5 is een geslaagde teambuilding dag in het Amsterdamse Bos heel makkelijk geregeld. 

Expeditie Robinson
Vandaag kom je er achter welke collega zichzelf de ”fire master” mag noemen en wie nu echt de beste conditie heeft. Tijdens de verschillende uitdagende proeven ontdek je het Robinson-gehalte van jullie team. Alles draait hierbij om teambuilding en overlevingsdrang. Survival of the fittest… Gaan jullie de uitdaging aan? 

Highland games
Vriendelijke secretaresses, geordende project managers en gesjeesde salesmanagers veranderen in Schotse beesten tijdens de Highland games. Test je breinwerk en behendigheid en bundel je krachten naar de overwinning tijdens de leukste spellen zoals Tossing a sheaf (hooibaal werpen), Hit the nail (spijker slaan) en Archery battle (boogschieten). 

Bubble football
Hijs jezelf in een gigantische plastic bubble en speel het leukste en meest hilarische potje voetbal wat je ooit gespeeld hebt. Staat er iemand in de weg? Gooi je enorme bubbel in de strijd en bump je tegenstander tegen de grond. En als de weg dan uiteindelijk helemaal vrij is, dan gloort hij daar aan de horizon: het doel van de tegenstander. GOOAAAL!!! 

Zeskamp
Trek je sportschoenen aan en gooi je haar in een staart want voor je het weet zal de strijd losbarsten. Stuiter met topsnelheid over de stormbaan en zuig je sponzen vol tijdens de waterwedstrijd. Wil je de teamspirit naar een hoger level brengen of er achterkomen uit welke ”teamrollen” het team bestaat?  Wij hebben een waslijst met uitdagende spellen waardoor we helemaal kunnen aansluiten op de doelen van de dag. 

Picknick 

Vergaderen in een andere omgeving doet wonderen. Gooi het roer eens flink om stimuleer het creatieve denken in het midden van de natuur en de buitenlucht. Wij zorgen voor grote kleden, gezellige decoratie, spelletjes (voor tijdens de breaks), en de lekkerste hapjes, drankjes en gerechten. Op die manier maken we er een buitengewoon smaakvolle en effectieve dag van. 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief