Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

5 dingen die je moet weten voor een geslaagde teambuilding dag

Laten we niet al te negatief beginnen maar een organisatie heeft het zwaar te verduren. Klachten, veranderingen, financiële tegenvallers….STOP! Gelukkig heeft u een sterk team die weet hoe ze met deze uitdagingen om moeten gaan. Toch? Met onderstaande teambuilding  tips organiseert u een dijk van een event die de banden tussen collega”s versterkt en de teamspirit boost. Met als doel: betere samenwerking, onderling begrip en maximale inzet van alle talenten.

1. Een duidelijk doel

Geef van te voren duidelijk aan wat het doel is van het teambuilding uitje. Uiteraard moet de dag leuk zijn maar waarom worden de jaarcijfers eigenlijk gepresenteerd en wat bereiken we met het spelen van Expeditie Robinson in het Amsterdamse bos? Het effect en succes van de dag wordt groter als iedereen begrijpt waarom de dag georganiseerd wordt.

2. Een overzichtelijke planning

Een stormbaan, speeddaten met collega”s, of toch een rondvaart? De keuze is reuze. Als u wilt kunt u de hele dag volproppen met allerlei programmaonderdelen. Kies alleen de activiteit(en) die past bij het doel van de dag en bij de deelnemers.

3. Ontdek de sterke punten van je teamleden

Elk individu heeft een eigen persoonlijkheid en andere competenties. Vandaar dat elke medewerker een meerwaarde heeft maar tegelijk een reden tot conflict kan zijn. Organiseer een activiteit met een opdracht waarbij iedereen zijn sterke punten kan inzetten. Met een goede en professionele reflectie achteraf krijgt het team naast een leuke middag ook meer inzicht in elkaars talenten.

4. Inspiratie

Bekijk uw kantoorruimte en vraag u af welke locatie het tegenovergestelde is. Raak! Dat is de locatie die zal zorgen voor de meest frisse ideeën en inzichten.  Voeg daar een niet alledaagse energizer of activiteit aan toe en u zult zien dat collega”s elkaar op een andere manier, en dus beter, leren kennen.

5. Follow-up

Zo, dag voorbij en weer aan het werk? Nee. Zorg voor een terugkoppeling van de dag. Vraag daarnaast naar de ervaringen van de deelnemers zodat het volgend jaar nog beter en effectiever wordt.

 

Hulp nodig? Even sparren? Op zoek naar leuke teambuilding ideeën? Zin in een leuk gesprek?
Bel me gerust!

Geschreven door:

Milou Post
Eventplanner Puur* Amsterdam

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief