Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Terugblikken op evenementen op maat

Wat maakt een evenement extra goed? We hebben fantastische evenementen als concept klaar staan die we op maat kunnen maken voor een knallend succes! We blikken terug naar geslaagde evenementen op maat en hebben deze voor je op een rij gezet.

Fox hunt op tablet met een gele bus op de achtergrond

Citygame op maat voor Fox Networks Groups

Neem 120 gasten, 7 hardwerkende Puurders en de hele Amsterdamse binnenstad als speelgebied: voilà, dé ingrediënten voor een geweldige citygame op maat voor Fox Networks Group©. Voor eventplanner Nadieh het absolute hoogtepunt van 2018! Hoe creëer je een compleet nieuwe citygame die helemaal aansluit op de wensen van de klant? Wat is de kick? Nadieh vertelt in deze blogpost hoe je een geslaagd evenement op maat organiseert.

Foxhunt Foxgroup

Wat hield de FOX Hunt© in?

Zes personen van het managementteam van Fox Networks Group © bevonden zich als “vos” in de binnenstad van Amsterdam: het speelgebied van deze middag. Zij waren geheel in kostuum uitgedost, onderdeel van de stad maar net zodat ze wel opvielen. De teams kregen ieder een speelkaart waarop verschillende punten in de stad stonden aangegeven en een telefoon met speciale app waar de spelers die punten mee konden activeren. Bij ieder punt lag een vraag, foto opdracht en video opdracht die punten opleverden en hints over de identiteit en locaties van de vossen vrijgaven.

Je hebt heel wat evenementen georganiseerd in je carrière. Wat maakte deze teambuilding op maat zo bijzonder?

Het begon met een korte afspraak en heel veel ideeën vanuit mijn contactpersoon. Dit heb ik samen met mijn collega’s omgezet in een volledig op maat gemaakt spel, dat helemaal aansloot bij de wensen van de klant. Te gek!

Waar moest je rekening mee houden bij de organisatie?

De kernwaarden van de organisatie moesten terugkomen in de activiteiten. Dat heb ik opgelost door de iedere vos te koppelen aan één van de zes bouwstenen (kernwaarden) van FOX Networks Groups. Ook de opdrachten en vragen die in het betreffende vak van het speelgebied gesteld werden waren toegespitst op die specifieke kernwaarde. Bij de bouwsteen ‘doelgericht’ hoorde bijvoorbeeld vos Robin Hood, bij wie de deelnemers met pijl- en boogschieten bonuspunten konden verdienen. We wilden ook graag een connectie maken tussen de typisch Amsterdamse locaties, de vos en bijbehorende bouwsteen. Zo stond zeeheld Michiel de Ruyter, die de bouwsteen ‘grensverleggend’ representeerde, bij het Scheepvaartmuseum. Een perfecte match!

https://farm5.staticflickr.com/4822/45371972435_2dd9c342a4.jpg

Op welke manier was de identiteit van Fox Networks Group© nog meer voelbaar tijdens het evenement?

We hebben het logo van de organisatie laten terugkomen op alle speelkaarten en materialen, die we speciaal voor de citygame FOX Hunt© op maat maakten. Daarnaast waren de zes “vossen” allemaal leden van het managementteam van Fox Networks Group©, uitgedost in prachtige kostuums. Door hiervoor te kiezen creëerden we verbinding tussen spel, bedrijf en spelers. Veel meer dan wanneer we voor acteurs hadden gekozen. Tot slot selecteerden we een passende prijs voor het winnende team: een shift in onze Escaperoom Mysterium in Utrecht, waar het mysterie van Cornelius Vossius moet worden opgelost.

Kan je wat meer vertellen over het maakproces van een maatwerk beleving als deze?

Alles gaat op basis van ideeën en vernieuwing, niets is standaard. Bij alle onderdelen moet nagedacht worden of het überhaupt kan, het qua tijdsplanning klopt en wat het effect is. Je kunt niet het risico lopen dat het tijdsschema wat je voor ogen hebt niet werkt, stel dat de vossen niet op tijd op hun post zaten bijvoorbeeld. Door de organisatie van de FOX Hunt© hebben we voor de toekomst ook weer scherp wat er wel en niet kan in ons spelsysteem.

Wat was het gaafste moment tijdens deze productie?

Het moment waarop de vossen allemaal in hun outfit klaarstonden om naar hun locaties te gaan en we tegelijkertijd het bericht kregen dat de teams onderweg waren, popelend om te beginnen. Het moment na afloop was ook gaaf: een super tevreden klant en teams die nog veel langer hadden willen doorspelen. Mooier resultaat van je harde werk voor een evenement op maat kun je niet hebben!

Congres Talentenjacht

AIESEC The netherlands by you.

Amsterdam barst van het talent!

Dat zag ik vrijdag tijdens het AIESEC congres talentenjacht op een van de allerhoogste gebouwen van Amsterdam…het hoofdkantoor van ABN AMRO aan de Zuid-As. Buiten striemde de hagelstormen, binnen was er energie, stralende ogen en spanning.

ABN AMRO, Zuidas A´dam Bright City, AIESEC, stadsdeel de Baarsjes en Yacht organiseerden een talentencongres voor jongeren uit Amsterdam West. Een spoedcursus “Hoe de boze buitenwereld overleven.” Allemaal jonge mensen die ambitieus zijn, durven dromen en de kansen benutten die op hun pad komen.

Ik vroeg me af waarom er zoveel (hele mooie) meisjes aanwezig waren en zo weinig jongens. Het antwoord was duidelijk ” Jongens denken eerder dat ze het wel allemaal op eigen kracht kunnen.’

Nieuwsgierig geworden naar meer evenementen op maat? Klik hier!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief