Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Bekende Amsterdammers van toen en nu

Bekende Amsterdammers
Foto’s Instagram @onsoranje @roxydekker @koninklijkhuis

Amsterdam is misschien wel dé stad om beroemdheden te spotten. Bij de koffiezaak op de hoek loop je opeens een Ajax-speler tegen het lijf, in Zuid zie je Chantal Janzen langsrijden met haar bakfiets of Dries Roelvink hardlopen door het Vondelpark. Kortom, deze stad heeft altijd een grote verzameling talent voortgebracht. We gaan een duik nemen in de rijke geschiedenis van Amsterdam en een paar van de meest iconische Amsterdammers uitlichten. Van muzikale legendes tot voetballers die wereldberoemd zijn, je gaat het hier allemaal vinden. Klaar voor een trip down memory lane?

Leestijd: 6 minuten

Johnny Jordaan

Je kunt Amsterdam niet noemen zonder Johnny Jordaan, de man die de ziel van de Jordaan wist te vangen in zijn muziek, te noemen. Met zijn emotionele, rauwe stem liet hij iedereen huilen — maar dan wel op een goede manier. Zijn liedjes zijn een ode aan de stad en het echte volksleven. Denk aan de nostalgie die je krijgt bij het horen van Geef Mij Maar Amsterdam of Bij Ons In De Jordaan. Een tijdloze held.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Julius van ‘t Hek (@juliusvanthek)

Willy Alberti

Waar Johnny Jordaan het hart van de Jordaan veroverde, stond Willy Alberti bekend om zijn unieke stemgeluid en charmante Italiaanse roots. Of hij nou in het Nederlands of Italiaans zong, hij raakte altijd de juiste snaar. Wat veel mensen weten, is dat Willy de vader is van Willeke Alberti, de zangeres bekend van nummers als Samen Zijn en Ome Jan. Wat veel minder mensen weten, is dat Willy Alberti eigenlijk Carel Verbruggen heette. Willy, of Carel dus, zal nooit worden vergeten in de harten van de echte Amsterdammers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brasserie Legends (@brasserielegends)

André Hazes

Geen enkele lijst met bekende Amsterdammers is compleet zonder dé volkszanger der volkszangers: André Hazes. Zijn stem is zo herkenbaar dat zelfs als je nooit een van zijn nummers hebt gehoord, je hem toch kent. Van Zij Gelooft In Mij tot De Vlieger, Hazes wist als geen ander het echte leven terug te laten komen in zijn nummers. Van liefde tot pijn en genieten van het leven tot eenzaamheid — het kwam allemaal voorbij. In het nummer Het Land Van van Lange Frans en Baas B wordt gezongen: “Kom uit het land waar André Hazes over 100 jaar in elk café nog steeds de baas is.” Dit laat zien wat voor een enorme impact deze bijzondere man uit de Pijp, die helaas veel te vroeg is overleden, heeft gemaakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door André Hazes (@andrehazesofficieel)

Johan Cruijff

Als je denkt aan Amsterdam en voetbal, dan denk je aan Johan Cruijff. De man die het gehele spel veranderde, zowel als speler als coach. “Je gaat het pas zien als je het doorhebt” — ja, dat was een van zijn legendarische uitspraken. Cruijff heeft niet alleen Ajax, maar ook het hele Nederlandse voetbal laten spelen als legendes. Zonder hem was het Nederlandse voetbal waarschijnlijk nooit zo groot geworden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OnsOranje (@onsoranje)

Rembrandt van Rijn

Voor deze gaan we iets verder terug in de tijd, naar de Gouden Eeuw om precies te zijn. Want Amsterdam zou Amsterdam niet zijn zonder Rembrandt. Hij zette de stad op de kaart met zijn schilderijen, waaronder de beroemde Nachtwacht. Zijn werk hangt nog steeds in het Rijksmuseum, waar toeristen uit de hele wereld komen kijken. De term “Hollandse meester” is uitgevonden voor de beste man.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DailyArt (@dailyart_official)

Anne Frank

Anne Frank, het Joodse meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Amsterdams achterhuis zat ondergedoken, liet een van de meest gelezen dagboeken achter. Haar verhaal raakt nog steeds de harten van miljoenen mensen wereldwijd. Een tragisch symbool van veerkracht en hoop in een van de donkerste periodes van de geschiedenis.

Martin Garrix

Garrix, geboren in Amstelveen, kan natuurlijk niet worden vergeten als we het hebben over de moderne muziekscene. Deze jonge DJ, bekend van zijn optredens op Koningsdag en tijdens Oud en Nieuw in Amsterdam, heeft de wereld veroverd met zijn beats en staat bovenaan de internationale hitlijsten. En dat alles met een flinke dosis Amsterdamse nuchterheid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Martin Garrix (@martingarrix)

Eberhard van der Laan

Eberhard van der Laan was misschien wel de meest geliefde burgemeester van Amsterdam. Zijn empathie en toewijding maakten hem een ware burgervader voor alle Amsterdammers. “Zorg goed voor onze stad en voor elkaar,” zijn woorden bij zijn afscheid, zijn onvergetelijk.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Danny en Daley Blind

Deze vader en zoon zijn voetballende helden in Amsterdam. Danny Blind was een van de beste verdedigers van zijn tijd, en zoon Daley zet de familietraditie voort. Samen hebben ze een stempel gedrukt op Ajax en het Nederlandse voetbal. Een dubbele dosis Ajax-DNA.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daley Blind (@blinddaley)

Roxy Dekker

Roxy is een rijzende ster in de muziekwereld. Deze 19-jarige artieste won onlangs nog een Edison Pop Award 2024 voor Beste Nieuwkomer. Met hits als Satisfyer, Sugardaddy, en Huisfeestje en 2,4 miljoen (!) maandelijkse luisteraars is ze klaar om naast Nederland ook de wereld te veroveren. We gaan nog tientallen jaren horen van deze Amsterdamse ster.

 

Bekyk hierdie plasing op Instagram

 

’n Plasing gedeel deur Roxy Dekker (@roxy.dekkerr)

Alfred Heineken

Alfred, ook wel Freddy genoemd, is meer dan alleen de man achter de beroemdste biertjes ter wereld. Hij zette Amsterdam op de kaart als een brouwhoofdstad en zorgde ervoor dat het groen-witte logo wereldwijd een begrip werd. Maar Heineken is niet alleen bekend om zijn bierimperium. In 1983 werd hij het slachtoffer van een spectaculaire ontvoering die wekenlang het nieuws domineerde. Gelukkig werd hij ongedeerd bevrijd, en sindsdien blijft zijn verhaal onderdeel van de Amsterdamse geschiedenis — naast het brouwen van topbier, natuurlijk!

Dries Roelvink

Jaja, ik kom eraan! Mijn persoonlijke favoriet als laatste: Dries Roelvink! Dries is een van de meest bekende volkszangers en tv-persoonlijkheden van Amsterdam. Bekend om zijn muziek én zijn opvallende verschijning, hij is altijd goed voor een beetje Amsterdamse flair en entertainment. Ook leuk om te benoemen: Dries is een giga-hit op TikTok! Met 1,4 miljoen volgers en een totaal van 40,6 miljoen likes gaat de goedlachse 65-jarige viraal met video’s waar hij op geniale wijze wijn proeft, met muziek van Julio Iglesias eronder.

Ontdek Amsterdam met Puur*!

En dat was het! Een prachtige mix van oude en nieuwe legendes die allemaal een stempel hebben gedrukt op de stad die nooit stilstaat. Dus of je nou een muziekfanaat bent of meer van voetbal houdt, Amsterdam heeft het allemaal! Heb jij nog meer bekende Amsterdammers in gedachten? Laat het mij weten via de socials!

Jesse is jouw Amsterdam expert

Dol op Nederlandstalige muziek en verliefd op de Jordaan – dat ben ik, Jesse Schotanus!  Of je nu op zoek bent naar het perfecte bedrijfsuitje, een uniek event of een effectieve teambuilding activiteit, ik sta voor je klaar. Van Amsterdam tot Rotterdam, en van Utrecht tot Den Haag – ik help je om van jouw dag een groot succes te maken. Bel of mail Puur* Amsterdam en we sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Dol op Nederlandstalige muziek en verliefd op de Jordaan – dat ben ik, Jesse Schotanus! 

Of je nu op zoek bent naar het perfecte bedrijfsuitje, een uniek event of een effectieve teambuilding activiteit, ik sta voor je klaar. Van Amsterdam tot Rotterdam, en van Utrecht tot Den Haag – ik help je om van jouw dag een groot succes te maken.

Bel of mail Puur* Amsterdam en we sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

 

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief