Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Amsterdamse winter favorieten

Amsterdamse winter favorieten van Puur*!

Amsterdam in de winter

Zo maak jij jouw winter dit jaar gezelliger, de leukste Amsterdamse winter favorieten van Puur* op een rij.

Varen over de Amsterdamse grachten 

Wat altijd leuk is om te doen in Amsterdam, is varen. In de winter lekker knus onder een dekentje met warme chocolademelk met slagroom, varend door de grachten, de mooie kerstverlichting bekijken. Puur* kan heel veel van dit soort uitjes voor jou bedenken. Zo kan jij ook lekker gaan varen. Leuk voor het eerstkomende bedrijfsuitje, je verjaardag of een familiedag!

Museumnacht

Technisch gezien is het nog niet echt winter wanneer de Museumnacht plaatsvindt, maar hij verdient wel een plekje tussen mijn favorieten. Tijdens de Museumnacht zijn heel veel musea in Amsterdam tot laat open waar je dan het museum kan bekijken of kan genieten van de leuke activiteiten en shows die er zijn. Zoals cocktails drinken in het Scheepvaartmuseum met muziek op de achtergrond of je kinderherinneringen herleven in NEMO. Klinkt goed toch?

De Negen Straatjes

Om te winkelen, om te lunchen of om gewoon doorheen te lopen. De Negenstraatjes zijn leuk. Al helemaal in de winter, wanneer de kerstverlichting is opgehangen en al de cadeaus die je koopt nog leuker worden ingepakt. Bij Puur* hebben wij ook leuke uitjes die lekker eten en deze mooie stad zien combineren. Bijvoorbeeld de walking dinner, waarbij je in het ene restaurant het voorgerecht eet, in een ander restaurant het hoofdgerecht en weer een ander restaurant het nagerecht. Je loopt samen met een enthousiaste gids naar de verschillende locaties terwijl je ondertussen genieten van Amsterdam. Uiteraard vertelt de gids de leukste verhalen. 

 

Schaatsen in de stad 

Schaatsen in Amsterdam

Wel vaak heel erg druk, maar zeker niet minder leuk. De ijsbaan op het museumplein. Aangezien de winters in Nederland wel koud zijn, maar vaak toch net niet koud genoeg om te kunnen schaatsen. Hebben we in Amsterdam gelukkig nog de allerleukste schaatsbaan op het Museumplein. Met het leuke bruggetje met lichtjes erbij is het wintergevoel helemaal af. Wil je nog een leuke foto voor op Instagram? Dan ben je hier ook zeker op de goede plek. Menig blogger maakt hier haar Instagramfoto op het verlichte bruggetje. Andere leuke schaatsbanen in Amsterdam zijn te vinden op het Leidseplein, natuurlijk de Jaap Edenbaan en de Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion.  

Schaatsbaan Museumplein
De mooiste stadsschaatsbaan als je het Puur* vraagt: de ijsbaan op Museumplein. Een leuke break tussen bezoek aan het Rijks en Van Gogh, als tussenstop tijdens een speurtocht door Oud Zuid of simpelweg een hele middag vermaak op de schaats. Natuurlijk met uitzicht op een van de mooiste gebouwen van de stad! 

Jaap Edenbaan
Ga jij voor het echte werk en heb je geen zin om te struikelen over stuntelende toeristen? Op naar de Jaap Edenbaan! Op deze 400-meterbaan schaatsen Amsterdammers al sinds 1961 hun rondjes. Ook is er een overdekte ijshal, zodat er ook bij slecht weer geschaatst kan worden. Voor slechts €6 huur je hier je ijzers en kun je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat over de baan zoeven. Deze baan blijft trouwens open tot en met 24 maart, dus hier kun je nog even blijven oefenen. Move over Mark Tuitert! 

Jagermeister 

Schaatsen op grote hoogte
Hopelijk heb je geen hoogtevrees, want bij Floor17 sta je 85 meter hoog op de ijzers. Op deze locatie in Amsterdam West geen klassiek schaatsen, maar een potje ijshockey of curling. Dat doe je vast niet dagelijks! Na afloop gezellig met je vrienden om het haardvuur genieten van een heerlijk winters maal, een goede borrel én het uitzicht. Weer eens wat anders dan een gewone avond in de kroeg!
Varen in Amsterdam

Amsterdam Light Festival 
Winterse activiteit in de koude maanden: Amsterdam Light Festival! 

De donkere, koude wintermaanden komen er weer aan. De tijd waarin je mij kunt uittekenen op de bank met de verwarming hoog, een deken over mij heen en een kop choco in mijn hand. 

Maar er is één Amsterdams evenement waarvoor ik heel graag een uitzondering maak: het Amsterdam Light Festival! Het moment dat Amsterdam omgetoverd wordt in een magisch wonderland. Duizenden lichtjes en projecties schitteren je tegemoet en de stad gloeit letterlijk van creativiteit en talent. 

Tijdens dit evenement toveren hedendaagse  (internationale) kunstenaars Amsterdam om tot een ware lichtstad. Ooit ontstaan vanuit het idee om bewoners en bezoekers van Amsterdam te trakteren op meer positiviteit tijdens de wintermaanden. En het werkt. Het thema van dit jaar is vriendschap. Ook zo mooi… Kom vooral varen, lopen, kijken en neem je vrienden mee. Veel plezier! Echt een aanrader. Ook Puur* heeft uitjes zodat jij het Amsterdam Light Festival kunt meemaken. Dit kan je doen door te varen langs alle plekken met mooie lichten, maar ook wandelen is mogelijk. 

Bekijk hier de mogelijkheden voor een rondvaart tijdens het Amsterdam Light Festival 

Dit waren de Amsterdamse winter favorieten van Puur*. Schaatsen in Amsterdam combineren met een andere winterse activiteit in de stad? Bel ons op 020-6260016, wij organiseren graag jouw uitje! 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief