Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Lunchen in Amsterdam

Voor iedereen is een lunch anders, van een broodje kroket tot een lekkere uitsmijter, je kan het zo gek maken als je zelf wilt! In Amsterdam kan dit natuurlijk al helemaal. Onze hoofdstad kent oneindig veel culturen met verschillende smaken. Hierdoor kan je overheerlijk lunchen in Amsterdam. De diversiteit van de stad in terug te zien in de verschillende soorten eetgelegenheden van alle delen uit de wereld. Lees hier alles over de Amsterdamse hotspots voor een fantastische lunch. 

Lunchen in Amsterdam, Paleis op de Dam
Paleis op de Dam

Lekker Lunchen in Amsterdam: de 6 beste spots

Vermoeide benen gekregen van het winkelen en bekijken van de mooie bezienswaardigheden in Amsterdam? Dan is het altijd een goed idee om even pauze te nemen en te genieten van een lekkere lunch. Maar waar vind je deze goede goede spots nou? Ik neem jou mee in naar een paar leuke, mooie, maar vooral lekkere plekken waar jij lekker kan lunchen in Amsterdam! Hierna kan je met volle maag weer verder gaan met jouw dagje shoppen of een museum bezoeken!

Dignita

Voor een overheerlijke lunch, moet je bij Dignita zijn! Vanaf 2015 zorgen ze al voor de lekkerste bakkies koffie en verzorgen ze de verrukkelijke verse gerechten. Het voordeel is dat ze drie locaties in de stad hebben, dus je kan het haast ook niet mislopen! Dignita heeft de filosofie om de gerechten vanaf het begin helemaal zelf op te zetten. Hiermee willen ze eigenlijk ook alleen maar gebruik maken van lokaal geproduceerde en scharrelproducten. Dus loop jij nou tijdens je rondleiding langs de Amstel, bij het Vondel- of Westerpark. Stap gerust naar binnen!

IJver

Gelegen in een 100 jaar oude scheepsbouwloods, vind je IJver. Je kan hier eigenlijk voor alles wel terecht! De locatie met deze prachtige industriële inrichting staat eigenlijk al 1-0 voor op de concurrentie. Maar het gaat niet alleen om uiterlijk, het eten is veel meer van belang in dit geval! Maar dat zit ook wel goed. Je kan genieten van een mix tussen de internationale en Nederlandse keuken! Ook heeft IJver veel verschillende soorten bieren die je eens geproefd moet hebben! Wil je hier nou echt naartoe? Moet je wel de rondvaartboten omzeilen met de pond, want het is gelegen bij de NDSM.

Broodje Bert

Met of zonder Ernie, het maakt allemaal niet uit, de broodjes blijven over de toonbank vliegen! Deze typische Nederlandse broodjeszaak zorgt ervoor dat jij weer met een goed gevulde buik de stad in kan gaan. Met een locatie in het centrum, langs de Singel, kan je het ook niet missen. Een leuke feitje. Wij van Puur* Amsterdam halen hier ook wel eens van deze overheerlijke broodjes! Is het niet voor ons, dan is het wel voor vergaderende mensen in het Dak van Amsterdam! Ons favoriete broodje; de gegrilde kip! Daarom kan ik wel met zekerheid zeggen, dit is de ideale plek om te lunchen in Amsterdam!

Broodje Bert, lunchen in Amsterdam
Broodje Bert, lunchen in het centrum van Amsterdam

Café Moer

Wil jij goed en gezellig, maar ook vegan? Ga dan naar Café Moer. Bij binnenkomst zie je meteen de huiselijke en gemoedelijke sfeer. Zoals al eerder benoemd is dit de perfecte plek voor jouw vegetarische versnapering. Alles wat ze aanbieden is namelijk vegetarisch, hiervan is ook nog eens grotendeels vegan. Wat ook heel leuk is, is dat zij af en toe kleine evenementen organiseren. Hier kan je live genieten van een jazz avond, maar ook mensen zelf minder goed horen zingen bij open mic avonden. Misschien kunnen de minder talentvolle artiesten van die avond een van onze muzikale workshops volgen om te oefenen voor de volgende! Laat je verrassen!

Het Stadspaleis

Bij ons in de straat, de Nieuwezijds Voorburgwal, ligt Het Stadspaleis. Het wordt gezien als een van de leukste en gezelligste plekken om te lunchen in Amsterdam. Het zou kunnen dat je er langsloopt en er niet bij stil staat wat het nou eigenlijk is. Het is eigenlijk een mini-restaurant. Maar wat veel belangrijker is, je kan er ook nog eens lekker eten! Pannenkoeken, panini’s of biologisch, het kleine restaurant biedt het allemaal aan! Dus als jij nou eens bij de Dam in de buurt loopt en bijzonder wilt lunchen in Amsterdam, ga zo snel mogelijk naar het Stadspaleis!

De Foodhallen

Als je nou echt niet kunt kiezen waar je wilt gaan lunchen in Amsterdam, kan je altijd nog naar de Foodhallen gaan! Bij de Foodhallen zijn er zoveel verschillende stands, dat je zelf kunt kiezen wat je nou eigenlijk wilt en gaat eten. Een overheerlijke pizza of noedels? Het maakt allemaal niet uit! De Foodhallen zijn eigenlijk heel bijzonder. Waarom? Vanaf 1905 werden deze hallen gebruikt als opslagplaats voor trams. Vandaag de dag is het een locatie om te genieten van overheerlijke maaltijden uit de verschillende culturen en werelden.

Lunchen in Amsterdam, Foodhallen
De Foodhallen Amsterdam

Wat te doen na je lunch in Amsterdam?

Genoeg gegeten en de dag willen voortzetten? In de grootste en mooiste stad van Nederland verveel je je eigenlijk nooit. Maar wat kan je allemaal nog meer doen? Iets wat je eigenlijk niet mag missen, is een boottocht door de Amsterdamse grachten. Zo zie je de prachtige panden en andere Amsterdamse bezienswaardigheden vanuit een ander perspectief. Als je benieuwd bent naar het oudste deel van de stad, is het een goed idee om het fenomeen; De Amsterdamse Wallen te bezoeken. Zo biedt de wallen speurtocht een goede uitkomst om alles te weten te komen over de geschiedenis en activiteiten in en rondom dit gebied.

Tieme is jouw Amsterdam expert

Gek op sport, lekker eten en het nachtleven! Hij kent Amsterdam op zijn duimpje en neemt jou graag mee in zijn beleving. Daarbij deelt hij graag de leukste plekken, tips en weetjes over onze fantastische hoofdstad. Tieme blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in AmsterdamRotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Amsterdam en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief