Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Leukste wijken in Amsterdam,

genieten van het beste van elke wijk

Shoppen in de negen straatjes, typische Hollandse lekkernijen scoren op de Albert Cuypmarkt of ontspannen in het Westerpark, in Amsterdam kan alles! Amsterdam kent heel veel leuke wijken en buurten, maar wat zijn nou de échte pareltjes van deze mooie stad? Om jou een beetje op weg te helpen, heb ik de leukste wijken en buurten in Amsterdam op een rijtje gezet.

Wat zijn de leukste wijken en buurten in Amsterdam?

Amsterdam heeft maar liefst 580 wijken en buurten. Enorm veel dus, maar wel té veel om allemaal in één keer te bezoeken. Om het jou wat makkelijker te maken ben ik op zoek gegaan naar de mooiste buurtjes en leukste wijken in Amsterdam. Er zijn namelijk ook hele mooie trekpleisters buiten het stadshart.

9 straatjes

Wil jij na een dagje shoppen met tien volle tassen thuiskomen? Dan ben je in de 9 straatjes aan het juiste adres. De 9 straatjes zijn gevestigd middenin de Grachtengordel; hét werelderfgoed van Amsterdam. Ik hoor je al denken: de Grachtengordel bestaat toch uit veel meer dan 9 straten? Dat klopt, maar het aantal straten die de Herengracht, Keizersgracht, Prinsengracht en Singel met elkaar verbinden, zijn er wel 9! In de 9 straatjes zal je niet zo snel hele dure merken tegenkomen, maar dat maakt het ook juist zo uniek. Snuffel op je gemak door alle winkels en boetiekjes en eindig je dag bij één van de vele restaurants of cafés die de 9 straatjes rijk zijn.

Gracht in Amsterdam
Gracht in Amsterdam

De Jordaan

Wie aan Amsterdam denkt, denkt aan de Jordaan. De Jordaan is enorm populair bij toeristen en bezoekers, maar ook bij inwoners. Struin lekker rond op de Noordermarkt of vertoef in een typisch Jordanees café. Kun je niet kiezen? Dan kan ik je vertellen dat je bij café Thijssen altijd goed zit. Je kunt hier terecht voor een koffietje in ochtend, maar ook de tap maakt hier overuren wanneer Ajax moet spelen. Winkel43 staat bij mij met stipt op nummer 1 als het om de beste appeltaart gaat. Een heerlijke grote punt appeltaart met extra veel slagroom natuurlijk.

De Pijp

Eén van de wijken waar het altijd bruist, is De Pijp, en daarom zal deze ‘term’ ook niet vaak meer ontbreken in het woordenboek van studenten. Naar mijn mening is dit een van de aller leukste wijken in Amsterdam. De Amsterdamse Pijp barst van de cafés, barretjes en gezelligheid. De voormalige Heineken Brouwerij op de Stadhouderskade is nu omgetoverd tot een museum, de Heineken Experience. Dus ben jij nou een echte bierliefhebber? Breng dan zeker een bezoekje en vergeet uiteraard niet een koud glaasje pils te nemen. De Albert Cuypmarkt mag natuurlijk niet ontbreken. Wist jij dat de Albert Cuypmarkt de grootste dagmarkt van Europa is? 6 dagen per week is deze plek afgeladen met Amsterdammers, studenten en toeristen. Met 260 kraampjes is er voor ieder wat wils. Tip van mij: de lekkerste kaas koop je bij Johan Kaas. Johan helpt je graag met het kiezen van het perfecte kaasje!

Westerparkbuurt

Behoefte aan ontspanning? Dan moet je in de Westerparkbuurt zijn. Deze buurt biedt zoveel mogelijkheden; van cultuur, architectuur en exposities, tot festivals, restaurants en een filmhuis. Kortom, heel veel leuke dingen! In het Westerpark vind je de oude gasfabriek van Amsterdam, de Westergasfabriek. In de negentiende eeuw waren dit 2 steenkoolgasfabrieken die zorgden voor verlichting in de stad. Later in 2003 is er verbouwd en zijn de Westergasfabriek en het Westerpark omgebouwd tot cultureel complex. Vooral in de zomermaanden vinden er regelmatig culinaire evenementen en festivals plaats en ook dit jaar wordt er met ADE weer gedanst in de Westergasfabriek. Ben jij benieuwd welke feesten jij nog meer kan bezoeken met ADE? Lees hier dan snel onze nieuwe blog.

Westergasfabriek met bezoekers
Westergasfabriek met bezoekers

NDSM

Even de drukke stad ontvluchten? Neem dan de gratis pont vanaf Centraal Station naar de NDSM-werf. De NDSM-werf was vroeger de grootste scheepwerf ter wereld, maar in de jaren 80 vond er helaas een faillissement plaats. Hierdoor ontstond er een verlaten grijze ‘stad’. De gemeente vond dat er wat creativiteit nodig was om de werf weer op te vrolijken en volgens mij is dat aardig goed gelukt!

Ben jij een echte vintageshopper? Dan is de kans dat je op de NDSM-werf slaagt, erg groot. Wist jij bijvoorbeeld dat je hier de grootste vlooienmarkt van Europa vindt?

Kinkerbuurt

Ook stadsdeel West heeft een pareltje van een buurt. Begin twintigste eeuw is de Kinkerbuurt ontstaan. Opvallend aan de Kinkerbuurt is dat het allemaal wat ruimer is opgezet dan de rest van Amsterdam, waardoor er een rustige woonomgeving wordt gecreëerd in een bruisend deel van de stad. Maar waar moet je nou echt naartoe als je in de Kinkerbuurt bent? Het antwoord is heel simpel: de Ten Katemarkt en de Hallen voor een leuke film of een hapje en een drankje! Misschien is de Kinkerbuurt niet de eerste buurt die in je opkomt als je aan de leukste wijken en buurten in Amsterdam denkt, maar hij hoort er toch zeker bij!

Museumkwartier

Waar zou het Museumkwartier nou bekend om staan… Weet jij het? Geintje natuurlijk. De bekendste musea, het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum, liggen op loopafstand van elkaar in het Museumkwartier. Naast de beroemde musea, kent deze buurt ook een aantal chique winkelstraten zoals de P.C. Hooftstraat en de Cornelis Schuytstraat. Wil jij meer weten over shoppen in deze Amsterdam? Lees dan hier de nieuwe blog over winkelen in Amsterdam.

Rijksmuseum aan het water
Rijksmuseum aan het water

Veel te ontdekken in een grote stad

Amsterdam heeft dus heel veel mooie buurten en wijken met elk hun eigen charme. Zelfs wanneer je denkt dat je alles gezien hebt, word je toch weer verrast. Nu ik de leukste wijken en buurten van Amsterdam voor jou op een rijtje heb gezet, rest jou nog maar één ding: plan een dagje Amsterdam en ontdek er zoveel mogelijk als je kan! Deze wijken en buurten hebben naast al het mooie, ook een groot aanbod aan cafés en restaurants. Wil je nou een etentje combineren met een workshop? Geen probleem, Puur* Amsterdam regelt het allemaal! Laat een volledig op maat gemaakt programma samenstellen en beleef met elkaar een onvergetelijke dag.

Britt is jouw Amsterdam expert

Britt is gek op sporten en reizen. Het liefst reist ze de hele wereld rond en ontdekt ze alle mooie plekjes. Daarnaast is ze in het weekend vaak op de dansvloer in Amsterdam te vinden, want er gaat geen feestje voorbij waar ze niet aanwezig is. Britt blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in AmsterdamRotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Amsterdam en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief