Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Ontdek Amsterdam met Puur Huizen aan het water in de schemer

Ontdek alles voor een geslaagd dagje Amsterdam

Welkom op onze ‘ontdek Amsterdam’ pagina. Dit is hét verzamelpunt voor allerlei leuke en handige informatie over onze mooie hoofdstad om een heerlijk dagje uit in Amsterdam te beleven. Waar kan je bijvoorbeeld het beste parkeren? Of wat zijn de leukste musea in Amsterdam? Van historische gebeurtenissen tot de beste tips en tricks voor Amsterdam. Wij hebben hieronder alles voor je op een rijtje gezet!

De beste tips voor een dagje Amsterdam

Een heerlijke dag beleven in Amsterdam; waar moet je beginnen? Een groot voordeel is, er valt meer dan genoeg te beleven in de prachtige stad. Met onze tips in Amsterdam weet jij binnen no time de pareltjes te ontdekken. Van musea en restaurants tot het Amsterdam light festival en toffe cafés. Hier vind je alle tips om een dagje Amsterdam te plannen.

Musea in Amsterdam

Amsterdam biedt huisvesting aan een groot aantal musea. Vrijwel iedereen is wel bekend met het Anne Frank Huis of het Rijksmuseum, maar er zijn nog veel meer pareltjes van musea te ontdekken in Amsterdam! Van historische musea, tot moderne musea en van interactieve exposities tot adembenemende kunstwerken.

Uit eten in Amsterdam

Wanneer je aan het genieten bent van een heerlijk dagje Amsterdam, dan beginnen de maagjes vanzelf te knorren. Een uitstapje naar de prachtige hoofdstad neemt namelijk vaak meer dan alleen een ochtendje in beslag. Amsterdam kent natuurlijk een grote verscheidenheid aan de meest uiteenlopende keukens van over de hele wereld, waardoor de kans bestaat dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar geen paniek, onze expert heeft een aantal van de lekkerste keukens in Amsterdam op een rijtje gezet! schijnt het zonnetje lekker? Bekijk de beste hotspots in Amsterdam om te picknicken en/ of barbecueën.

Bezienswaardigheden in Amsterdam

In Amsterdam zijn ongekend veel unieke plekken om van te genieten, maar waar moet je beginnen? Wij hebben een lijst opgesteld van de tofste bezienswaardigheden in Amsterdam. Wist je dat Amsterdam ook een jaarlijks terugkerend Amsterdam Light Festival organiseert in de Amsterdamse grachten? En wanneer je dorst hebt gekregen van alle activiteiten of gewoon even wilt bijkomen vind je hier een overzicht van de leukste cafés van Amsterdam.

Amsterdam ontdekken

Naast alle toffe activiteiten die je er kan beleven, kun je natuurlijk nog veel meer over Amsterdam ontdekken. Wat weet je eigenlijk over de geschiedenis van Amsterdam en hoe zit het met parkeren en het vervoer in de stad? Ook deze informatie hebben wij voor je verzameld dus lees snel verder en leer alles over Amsterdam.

Parkeren en vervoer binnen Amsterdam

Het kan nog best een uitdaging zijn om een parkeerplek te vinden in het bedrijvige Amsterdam. Geen nood, hier zijn de beste parkeertips terug te vinden, zodat jij onbezorgd kunt genieten van een uitstapje in Amsterdam. Toch liever met het OV? Lees dan hier hoe je het beste met het openbaar vervoer naar én door Amsterdam kunt reizen! Graag nog wat extra beweging toevoegen aan het dagje Amsterdam en ondertussen besparen op parkeer- of OV kosten? Bekijk dan alle opties met betrekking tot fietsen en fietsverhuur in Amsterdam.

Geschiedenis van Amsterdam

De iconische drie kruizen van Amsterdam zie je door de gehele stad terug. Benieuwd waar dit de oorsprong heeft gevonden? Lees hier alles over de geschiedenis achter de drie kruizen. Ook de Amsterdamse Wallen kent een rijke historie, welke verder gaat dan alleen de rood verlichte ramen.

Nu heb je genoeg handvatten en tips om Amsterdam te ontdekken en er een geslaagde dag van te maken. Hieronder zijn de verschillende onderdelen nog even overzichtelijk voor je op een rijtje gezet, zodat je snel kunt navigeren naar het gewenste artikel:

Musea in Amsterdam
Uit eten in Amsterdam
Parkeren in Amsterdam
De Amsterdamse Wallen
Picknicken in Amsterdam
Amsterdam Dance Event
Amsterdam Light Festival
Leukste cafés in Amsterdam
Openbaar vervoer in Amsterdam
Bezienswaardigheden in Amsterdam
Fietsen en fietsverhuur in Amsterdam
Amsterdam: De oorsprong van de drie kruizen