Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

WKR- regeling voor personeelsfeest: hoe haal je het maximale eruit?

WBK-regeling

De WKR-regeling, ook wel bekend als de Werkkostenregeling. Klinkt een beetje als een saai onderwerp, maar als je het goed aanpakt, kan het net zo leuk zijn als het organiseren van een geweldig personeelsfeest. Of nog beter: het kan ervoor zorgen dat je personeelsfeest nog fantastischer wordt zonder dat de belastingdienst je feestje verpest. Dus, laten we die WKR-regeling eens ontleden en kijken hoe het maximale uit je personeelsfeest kunt halen. En ja, we menen het goed en we zijn goed! 

Leestijd: 4 minuten

Wat is de WKR-regeling?

Voor de niet-ingewijden onder ons: de WKR-regeling stelt werkgevers in staat om onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers te geven. Denk aan een kerstpakket, een lunch – of je raadt het al – een knallend personeelsfeest. Maar zoals bij elk feestje, zijn er regels.

Stap 1: Begrijp je vrije ruimte

Binnen de WKR-regeling heb je een bepaalde vrije ruimte, een percentage van je fiscale loonsom, die je onbelast mag besteden aan je medewerkers. In 2024 is dit percentage 1,92% over de eerste €400.000 van de loonsom en 1.18% over het meerdere. Dit betekent dat je een deel van je personeelsfeest binnen deze ruimte kunt organiseren zonder dat er belasting over betaald hoeft te worden. Ka-ching!

Stap 2: Maak slim gebruik van gerichte vrijstellingen

Naast de vrije ruimte zijn er ook gerichte vrijstellingen. Dit zijn specifieke kosten die je onbelast kunt vergoeden, buiten de vrije ruimte om. Denk aan kosten voor opleidingen, reiskostenvergoeding en nog veel meer. Helaas vallen personeelsfeesten hier meestal niet onder, maar het is goed om te weten wat er wel mogelijk is.

Stap 3: De verdeling van kosten

Bij het organiseren van een personeelsfeest is het handig om te kijken naar welke kosten onder de vrije ruimte vallen en welke als intermediaire kosten kunnen worden gezien. Intermediaire kosten zijn kosten die de werkgever voorschiet maat eigenlijk van de werknemer zijn, zoals kosten voor een taxi na een feestje. Slimme verdeling kan ervoor zorgen dat je niet te veel van je vrije ruimte gebruikt.

Stap 4 Thuisfeestjes en eigen locatie

Een personeelsfeest thuis bij de baas of op de eigen locatie van het bedrijf? Goed nieuws! Dit valt vaak buiten de vrije ruimte omdat het wordt gezien als kosten voor de werkplek. Dus als je echt krap zit met je WK-budget, overweeg dan een feestje op de werkplek. Wij van Puur Feesten hebben talloze ideeën om je saaie kantoor om te toveren tot een feestparadijs!

Stap 5: Administratie, administratie, administratie

We weten het, administratie is niet bepaald een feest. Maar het is essentieel om goed bij te houden welke kosten je maakt en hoe je deze verdeelt onder de WKR-regeling. Een goede administratie zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan bij een controle van de belastingdienst. En geloof ons, een onverwachte belastingaanslag is de grootste feestkiller die er is.

Stap: 6 Evaluatie en optimalisatie

Na het feest is het tijd voor de evaluatie. Niet alleen van het feest zelf (we willen natuurlijk weten hoe geweldig het was), maar ook van je WKR-uitgaven. Heb je optimaal gebruik gemaakt van de regeling? Zijn er verbeterpunten voor de volgende keer? Wij van Puur Feesten helpen je graag om dit in kaart te brengen, zodat elk volgend personeelsfeest nóg beter en efficiënter wordt.

De WKR-regeling kan een beetje aanvoelen als het navigeren door een doolhof, maar met de juiste kennis en een beetje hulp van experts, kun je er echt je voordeel mee doen. Een goed georganiseerd personeelsfeest hoeft geen nachtmerrie voor je te budget te zijn. Bij Puur Feesten zorgen we ervoor dat jij en je medewerkers maximaal genieten, zonder dat je bang hoeft te zijn voor de belastingdienst.

Jesse is jouw expert

Dol op Nederlandstalige muziek en verliefd op de Jordaan – dat ben ik, Jesse Schotanus!  Of je nu op zoek bent naar het perfecte bedrijfsuitje, een uniek event of een effectieve teambuilding activiteit, ik sta voor je klaar. Van Amsterdam tot Rotterdam, en van Utrecht tot Den Haag – ik help je om van jouw dag een groot succes te maken. Bel of mail Puur* Amsterdam en we sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Dol op Nederlandstalige muziek en verliefd op de Jordaan – dat ben ik, Jesse Schotanus! 

Of je nu op zoek bent naar het perfecte bedrijfsuitje, een uniek event of een effectieve teambuilding activiteit, ik sta voor je klaar. Van Amsterdam tot Rotterdam, en van Utrecht tot Den Haag – ik help je om van jouw dag een groot succes te maken.

Bel of mail Puur* Amsterdam en we sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

 

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief