Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Stage lopen bij het leukste evenementen bureau van Amsterdam…eerst de stad leren kennen…

Jerney Voorbij  by you.

Ik zal mijzelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Jerney Voorbij en ik loop sinds een week stage bij Puur* Amsterdam.
 
Ik kom uit een redelijk klein dorp en weet nog vrij weinig af van Amsterdam. Je moet Amsterdam natuurlijk wel een beetje leren kennen als je er stage gaat lopen en daarom heb ik een wandeling door de historische binnenstad van Amsterdam gemaakt.
 
Met een paar goede wandelschoenen aan, een gids en nog een paar andere wandelaars gingen we op pad. De gids vertelde allemaal wist- je- datjes over Amsterdam waar ik anders nooit over na zou hebben gedacht. Bijvoorbeeld: waarom lopen de straatjes van Amsterdam krom/ in een bocht? Ik dacht dat ze dat gewoon mooi vonden. Maar het was omdat de vijand de inwoners dan moeilijker zou kunnen raken wanneer de vijand aanviel. En zo waren er nog meer wist- je- datjes waar ik me over verbaasde.
 
We werden gewezen op decoraties op de huizen en wat dit allemaal betekende. Ik zal eerlijk zeggen dat wanneer ik door een stad loop niet heel erg op de huizen let, maar wanneer je er dan op gewezen wordt ga je er toch over nadenken en blijkt de reden erachter nog interessant te zijn ook!
 
We bezochten ook een klein hofje, waar alleen maar vrouwen wonen. In dit hofje stond ook een kerk en er was ook een schuilkerk voor wanneer er oorlog was. Vanaf de buitenkant lijkt dit een gewoon een heel klein gebouwtje, maar wanneer je er naar binnen gaat zit er gewoon een kerk in! Dit verwacht je helemaal niet en de kerk was ook heel mooi.
 
De wandeling duurde ongeveer 2,5 uur. Natuurlijk zijn we onderweg wel even gestopt voor een lekker kopje koffie. Ik kan nog veel meer over de wandeling vertellen, maar ik wil niet alles gaan verklappen. Kortom, mocht u Amsterdam en haar geschiedenis willen leren kennen, dan is een wandeling een leuke en interessante suggestie.
 
Vertrouw me maar…aan het einde van mijn stage ben ik een Amsterdam expert…verheug me erg op een warme zomer bij Puur* Amsterdam Evenementen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief