Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

De beste prijs/kwaliteit
op maat georganiseerd voor jouw groep

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Ook zo nieuwsgierig hoe het Centraal Station eruit gaat zien zodra de bouwmensen verdwijnen?

Geplaatst in op 14 april 2010

Jaren werkte ik achter het Centraal Station. 

Nee, dat was niet zo ranzig als je eerste gedachte opwelling. Ik was bijvoorbeeld in 1991 matroos bij rederij NACO. Heel gewichtig werk. Lange reizen over woelige baren …helemaal naar het scheepvaartmuseum en terug.  Vaartje van pakweg acht minuten. Met een beetje geluk gingen die dag drie mensen mee aan boord. We waren een groot geheim.

Ook was ik ooit hoofd soep-opscheppen bij tochtjes richting Muiderslot. Klein bootje, flinke deining…zoals je begrijpt ; een echte 007-achtige opdracht. Eenmaal bij het Muiderslot moest ik op de boot blijven wachten. Nog steeds voel ik de frustratie…zo dicht bij een geweldig kasteel en ik mag het niet eens aanraken. Denk dat toen de beslissing kwam; Ik wil meer. ik wil beleven. Ik wil zelf meehelpen aan het invullen van de sprookjesachtige sfeer. Organiseren en betoveren. Een evenementenbureau lag voor de hand.

het Centraal Station van Amsterdam is en blijft een dijk dat Amsterdam afsnijdt van het water. Geen Barcelona-gevoel, geen weids zicht vanuit de kade naar een bos van masten, zeilen en plezierbootjes. Daarom begrijp ik het niet…Ik kijk naar het toekomstbeeld van het Centraal Station op het filmpje. Ik denk glad, staal, weinig bomen en geen connectie met het water.Zo jammer!  Want niets is mooier dan Amsterdam binnen varen op een bootje, wind in de haren en de lucht van het IJ water opsnuiven. 

Ook zin in het stoere haven gevoel? Huur een boot tijdens Sail 2010. Opschieten! Helemaal nu de zon gaat schijnen… op=op! 

Deel dit bericht

Andere berichten

Nieuwsbrief