Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

De beste prijs/kwaliteit
op maat georganiseerd voor jouw groep

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Hoe stom kun je zijn en hoe snel kunnen vooroordelen omslaan!!

Geplaatst in op 19 februari 2008

Geboren in het Brabantse land, maar toch niet wereld vreemd.

Naar vele landen geweest en gewoond. Toch altijd weer teruggekeerd naar de veilige en gemoedelijke omgeving van Tilburg. Tot twee weken geleden. Gesolliciteerd bij Puur*Amsterdam en een week later aangenomen. Heerlijk maar ook beangstigend. Weer mocht ik mijn vleugels uitslaan en naar de grote stad verhuizen. Maar waar ga ik wonen, hoe rijden de trams, moet ik een fiets kopen ja of nee. Achteraf valt dit allemaal wel mee. Huisvestiging was snel gevonden, d.m.v. onderhuur. En mijn baas kwam me tegemoet om mij de scooter van Puur*Amsterdam in leengebruik te geven. En daar begon het mijn eerste echte ontmoeting met het leven in een grote stad.

 

Als de dood dat ik ben dat de scooter ontvreemd wordt, nog een extra goed slot gekocht. Nu twee goede, grote en stevige sloten plus een alarm. Zo wordt hij absoluut niet gestolen! Alhoewel het natuurlijk een halve dagtaak is om de scooter slotvrij en weer op slot te krijgen.

Gisteravond, reed terug na een dag werken en voelde in mijn broekzak mijn telefoon overgaan. Natuurlijk niet stoppen om op te nemen, immers als het belangrijk is bellen ze nog wel een keer of de voicemail wordt vol gesproken.

 

Dit laatste bleek het geval te zijn. Na mijn scooter in de juiste hoek gemanoeuvreerd te hebben. Won de nieuwsgierigheid het. Even de voicemail afluisteren en tegelijkertijd een start maken om de scooter te beveiligen tegen personen die er ander bedoelingen mee hebben dan alleen even lenen. Gehurkt, met een slot in mijn handen en de telefoon tegen mijn oor eerst het voorwiel vastzetten. Het duurde langer dan verwacht, want ook voor dit slot geldt er een aparte gebruiksaanwijzingen. De telefoon had ik ondertussen al weer uitgezet en even op de grond gelegd om alle kracht die ik had te gebruiken bij het vastzetten van het slot. Volgens het vaste ritueel was nu het achterwiel aan de beurt. Gemakkelijk en snel werd deze klus geklaard, scooter op het alarm, helm mee naar binnen en het avondje rust kon beginnen. Binnen besefte ik dat ik degene op mijn voicemail nog moest terug bellen. Zoekend in mijn broekzak, jaszakken en tas…..Nergens te vinden.. heel het appartement overhoop gehaald. Naar beneden gerend, gekeken in de scooter, naast de scooter en op de scooter…. Nergens! Weer omhoog rennen. Ik zou hem toch niet kwijt zijn? Weer alles overhoop halen, nog steeds geen spoor. Even nog een snelle blik naar beneden werpen. Een volslagen onbekende jonge student was zijn fiets op slot aan het zetten. Wederom weer naar beneden gerend en de toch wel aparte vraag gesteld of hij mijn mobiele telefoon wilde bellen. Hij bellen, ik weer omhoog…luisterend. Niks! Dit heeft zich ongeveer zes keer herhaald. Totdat het besef kwam, hoe stom en naïef ik ben geweest. Dat ik de telefoon naast de scooter heb laten liggen. Dan maar naar een nichtje van me om mijn ouders te bellen of zij alsjeblieft mijn telefoon wilde afsluiten. Met mijn helm alweer op om, het elke dag terugkeerde ritueel, de sloten eraf te halen. Kwam er een oudere Turkse meneer heel rustig aanwandelen. Hij was me absoluut niet opgevallen, door mijn neurotische gedrag. Tikte me rustig op mijn schouder en vroeg of ik mijn telefoon kwijt was? Met ongeloof haalde hij mijn telefoon uit zijn jaszak. Hij had verderop met vrienden staan praten en had gezien hoe een paar kinderen de telefoon gevonden hadden. Deze hebben mijn gsm aan hem gegeven of hij heeft de gsm van ze afgepakt, dat werd me niet helemaal duidelijk. Met trillende handen en hem zeer vaak bedanken nam ik de telefoon aan. Hij liep terug naar zijn vrienden om de dag verder door te nemen. Ik ben naar de plaatselijke Turkse bakker gelopen om voor hem en zijn vrienden iets lekkers te kopen.

Hoe stom kun je zijn en hoe snel kunnen vooroordelen omslaan!

Deel dit bericht

Andere berichten

Nieuwsbrief