Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

André Hazes: een Amsterdamse legende

André Hazes
Foto: Instagram @andrehazesofficieel

Vandaag, 23 september, is het sterfdag van André Hazes, dé volkszanger van Nederland en vooral van Amsterdam. Of je nu een geboren en getogen Mokummer bent of gewoon een fan van tijdloze meezingers, je kent deze man zonder twijfel. De koning van de smartlap, de stem van het volk en de man die iedereen aan het huilen én lachen kreeg met zijn iconische liedjes. En eerlijk is eerlijk, wie heeft er geen Zij Gelooft In Mij op vol volume meegebruld na een paar biertjes? 

Leestijd: 4 minuten

André Hazes – meer dan alleen Een Beetje Verliefd

Als er iemand was die het Amsterdamse leven kon bezingen zoals het echt was, dan was het wel André. Hij groeide op in de Pijp en zijn leven was niet bepaald een sprookje. Maar dat maakte zijn muziek alleen maar echter. Liedjes over de liefde, drank, ruzies en de hoop dat alles ooit weer goed zou komen – Hazes bezong het leven zoals het was, zonder fratsen of poespas.

Een jonge André Hazes op de Albert Cuypmarkt

Hazes was niet zomaar een zanger, hij wás Amsterdam

Met zijn rauwe stem, goudeerlijke teksten en zijn onvergetelijke charisma stal hij menig hart. Of hij nou stond te zingen in een bomvolle ArenA of in een bruine kroeg op de hoek, het publiek hing aan zijn lippen.

Een Amsterdam zonder Hazes?

Weinig mensen hebben zo’n onuitwisbare stempel op Amsterdam gedrukt als Hazes. Zelfs nu, twintig jaar na zijn overlijden, is zijn geest nog overal voelbaar in de stad. Ga maar eens op een willekeurige zaterdagavond een kroeg binnen op het Leidseplein, de kans is groot dat je daar Bloed Zweet en Tranen door de speakers hoort knallen. En je weet wat dat betekent: iedereen met z’n arm om elkaar heen, schor meebrullen alsof hun leven ervan afhangt.

André Hazes leeft voort in de harten van vele Amsterdammers en liefhebbers ver daarbuiten. Zijn sterfdag is dan ook geen dag van verdriet, maar eerder een dag waarop we terugdenken aan al die momenten dat zijn muziek ons troostte, opvrolijkte en vooral verenigde. Want zeg nou zelf, wat is een feestje in Amsterdam zonder Hazes?

Een ode aan Hazes

Of je nou jong bent (zoals ik) of oud, een beetje verliefd of hartstikke alleen – iedereen kan zich wel in een van de nummers van André Hazes vinden. Hij bezong het leven zoals het was: hard, maar met een gouden randje. En dat gouden randje? Dat was zijn muziek.

Amsterdamse legende

Dus vandaag, op zijn sterfdag, mogen we best even stilstaan bij deze Amsterdamse legende. Maar, zoals het een echte Hazes-fan betaamt, doe dat dan wel met een drankje in de hand en zijn muziek op de achtergrond. Want als er één ding is wat Hazes ons heeft geleerd, is het dat het leven gevierd moet worden – met een lach, een traan en een goed glas bier.

Jesse is jouw Amsterdam expert

Dol op Nederlandstalige muziek en verliefd op de Jordaan – dat ben ik, Jesse Schotanus!  Of je nu op zoek bent naar het perfecte bedrijfsuitje, een uniek event of een effectieve teambuilding activiteit, ik sta voor je klaar. Van Amsterdam tot Rotterdam, en van Utrecht tot Den Haag – ik help je om van jouw dag een groot succes te maken. Bel of mail Puur* Amsterdam en we sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Dol op Nederlandstalige muziek en verliefd op de Jordaan – dat ben ik, Jesse Schotanus! 

Of je nu op zoek bent naar het perfecte bedrijfsuitje, een uniek event of een effectieve teambuilding activiteit, ik sta voor je klaar. Van Amsterdam tot Rotterdam, en van Utrecht tot Den Haag – ik help je om van jouw dag een groot succes te maken.

Bel of mail Puur* Amsterdam en we sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

 

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief