Amsterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Amsterdam tips van Vera van Stapele

vera van stapele
Fotograaf: Maxime Cardol

Naam: Vera van Stapele

Beroep: ondernemer, koekjeskoningin

Leeftijd: 36

Site: Van Stapele 

De smaakmakers van Amsterdam laten Amsterdam aan je proeven. Lees vandaag het Amsterdam van Vera. Koekjeskoningin van de stad. Elke dag staan er rijen mensen te wachten of ze alsjeblieft een hapje mogen nemen van haar beroemde baksels. Een magische plek middenin de stad. Ze is een doener met een hart. Lees hier haar gastblog vol Amsterdam tips en geheimen.

Vera in Amsterdam

Amsterdam is mooi. Ik vind het direct. Amsterdammers zijn direct. Willen ook alles direct.

Eerste keer in Amsterdam

Als kind ben ik heel veel in Amsterdam geweest. We gingen vaak naar het NINT. Mijn vader en ik. Later werd dat NEMO, het wetenschapsmuseum. Ik vond het daar geweldig. Je kon daar alles aanraken, beleven, proberen. We reden er altijd met de auto er naar toen.

Ik kan mij nog herinneren dat ik op de achterbank met mijn hoofd tussen de twee voorstoelen zat en mijn vader de handrem aandeed en mij per ongeluk een blauw oog sloeg. We waren op weg naar Sinterklaas op de Dam en het was ontzettend vroeg. Sinterklaas vroeg mij daar naar voren te komen en vroeg: “hoe kom je aan dat blauwe oog?” Mijn antwoord was natuurlijk: “dat heeft mijn vader gedaan.” Mijn vader kon wel door de grond zakken.

Amsterdam in één woord
reuring

 

Leukste Amsterdammer

Leukste Amsterdammer is denk ik mijn buurman Peter. Peter verzorgt de buurt terwijl niemand dat aan hem heeft gevraagd. Elke dag heeft hij wel duizend dingen waar hij over zou kunnen klagen. Weinig mensen zouden met hem willen ruilen.  Zijn buurt is de Amstelveld buurt. Hij raapt elke dag de zooi op die andere mensen laten liggen. Daar zou ik echt zelf moedeloos van worden. Daarom is hij de leukste Amsterdammer. In mijn ogen blijft hij optimistisch.

Lekkerste eten of drinken

La Vallade aan de Ringdijk is mijn favoriet. Echt mijn lievelingsplek. Ik ben zelf vegetariër. Het is daar gewoon geweldig.

Elke dag is er een ander menu. En het is standaard vier gangen. Je kunt vis of vlees krijgen als je daar behoeft aan hebt. Het is Frans Bourgondisch. Echt goed. Je zit daar niet op een gekookte wortel te kauwen. Voelt echt als een stevige basis. Ik ben er zéker nu al zeven keer geweest en het is altijd vol met Amsterdammers. Alles zit er wel qua mens. Heel voelt heel Frans, heel knus met een mooi terras in de zomer.

Mooiste seizoen

Dat is voor mij de lente. Omdat ik hou van de warme lucht door je haar. De natuur die opbloeit. Lekker die warme jas uit.

Fijnste terras van Amsterdam

Dat is het terras van Nel op het Amstelveld. Je zit op een heel mooi plein. Er is altijd wel plek. Je hebt er weinig last van auto’s en de ligging is ontzettend mooi.

Wil altijd nog

Ik heb niet veel wensen. Het is zoals het is. Ben gewoon blij met mijn werk en waar ik ben en wat ik heb bereikt. Ik ben niet echt trots. Waar wil je heenreizen als je dat allemaal al hebt en voelt? Ik ben ook gelukkig als ik door Amsterdam loop. Iets wat nog wel op mijn lijstje staat is slapen in het Waldorf Astoria aan de Herengracht. Het hotel is zo mooi en sereen. Ik hoop dat ik ooit nog een wedstrijd win en daar mag slapen want dat lijkt mij geweldig.

Mooiste seizoen in Amsterdam

Dat is voor mij  de lente. Omdat ik hou van de warme lucht door je haar. De natuur die opbloeit. Lekker die warme jas uit.

Favoriet vervoermiddel

Ik hou het meest van wandelen. Maar ik heb er niet altijd het geduld voor. Soms pak ik ook een deelscooter voor de lange afstanden. Tja die scooterhelm…het is dan maar zo.

Amsterdam uit.

Er is een boer uit Boer Zoekt Vrouw. Als side job maakt hij in Monnickendam zelfgemaakte friet. Het is een mooie rit langs oude vissersdorpen. Op een dijk kom je dan zijn frietkar tegen. Nét buiten Amsterdam. Allerlekkerste friet ook.

Over Puur*

We kennen de locaties, de schepen, welke kapitein wel of niet in zijn hum is en waar de laatste favoriete locaties van de Amsterdammers te vinden zijn. Puur* Amsterdam is onafhankelijk, We organiseren vanuit onze filosofie Beleven * Genieten * Onthouden. We geloven dat een goed event of uitje een langdurig effect heeft. Een afterglow die klopt. Je team is extra sterk en extra verbonden na een denkwaardig uitje, stadswandeling, feest of boottocht. Toch op zoek naar iets groters? Puur* organiseert de gaafste feesten. Vraag online vrijblijvend een offerte aan. Het zal je niet tegenvallen. We gaan namelijk voor Puur en echt. We staan klaar voor je dus mail of bel ons nu op 020 6260016.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief